Stilling: helse > ADHD >

hvordan finne din maksimale hjertefrekvens

   Maksimal hjertefrekvens, eller HRmax, er det største antall ganger ditt hjerte er i stand til å slå i ett minutt. Det er også spådd hjertefrekvensen du kan oppnå under maksimal fysisk trening, men det skal ikke forveksles med målet hjertefrekvens under trening. Å vite hvordan du skal finne din maksimale hjertefrekvens er nyttig for en rekke av fornuft, og det gir deg mer effektivt å spore intensiteten på treningen rutine. Din maksimale puls er brukt som base nummeret ved beregning målet ditt hjerte rate, en sats som gjør det mulig å bedre planlegge treningsøkter for å forbrenne mest mulig kalorier uten å bli slitne ut eller skade deg selv.

Du trenger:
Heart rate monitor
. Treningsutstyr.


en.
Snakk med legen før du begynner på et treningsprogram for å finne ut om du lider av noen helsemessige forhold som kan redusere din maksimale hjertefrekvens. Visse helsemessige forhold og mange medisiner kan endre HRmax og du må kanskje redusere maksimal hjertefrekvens per legens instruksjoner. Hvis du for tiden tar medisiner for, eller har blitt diagnostisert med, hjertesykdom, høyt blodtrykk, eller diabetes, er det spesielt viktig å konsultere legen din.
to.
Trekk fra din nåværende alder fra 220 til beregne forventet maksimal hjertefrekvens. For eksempel vil en 35-år gammel mann trekke 35 fra 220, og ville ha en spådd HRmax på 185 slag per minutt. Denne metoden for å beregne din maksimale hjertefrekvens bør bare brukes som et anslag. Nåværende form og andre faktorer kan øke eller redusere faktiske HRmax.
Tre.
Spør legen din for en kardial stress test. Dette er den mest nøyaktige måten å måle din maksimale hjertefrekvens, og krever at du trene mens du er koblet til, og overvåkes av, en EKG maskin. Under hjerte-testen, er intensiteten i treningen din med jevne økte frem til EKG registrerer endringer i hjertets funksjon.
Fire.
Beregning av din maksimale hjertefrekvens hjemme er et annet alternativ. Begynn med å varme opp grundig på en stillestående sykkel eller tredemølle med en pulsklokke bygget i. Øk din innsats hvert minutt i 5 minutter eller mer før du er i stand til å gå eller sykle noe raskere. Når du har nådd dette punktet, legger all energien inn i den øvelsen for hele 15 til 20 sekunder. Stopp peddling eller kjører, og deretter umiddelbart sjekke pulsen for en full 60 sekunder. For de mest nøyaktige resultater, gjenta denne testen flere ganger på forskjellige dager.
Fem.
Rating vanskelighetsgraden på øvelsene er en annen metode for å fastslå din maksimale hjertefrekvens. Bruke Rate av Oppfattet anstrengelse (RPE) skala metoden, tildelt et tall fra 0 til 10 til intensiteten i treningen, med 0 er ingen anstrengelse i det hele tatt, og 10 er ekstremt vanskelig. Kombinere denne rating skala med andre metoder kan bidra til å etablere en ny referanseramme for treningsintensiteten. Denne metoden er spesielt nyttig hvis du mener at spådd maksimale hjertefrekvens faller sammen ikke med din oppfatning av hvor hardt du trener.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------