Stilling: helse > ADHD >

hvordan gjøre folk slutte å røyke

  Røyking er en dårlig vane som kan være svært skadelige for personen som røyker. Det finnes utallige skadelige effekter som røyking kan bringe på. Hvis du kjenner noen som er en røyker og du ønsker å hjelpe dem til å slutte å røyke, så er det et par ting du kan gjøre. Nikotin er en addicting stoff. Akkurat som alle avhengighetsskapende medisiner, kan det være svært vanskelig å slutte. I noen få skritt, kan du prøve å hjelpe din venn eller elsket en slutte å røyke

Du trenger:. .
Tyggegummi
Nikotinplaster.
Gåter eller filmer eller hva vennen din liker å gjøre.


en.
Diskuter skadevirkningene som røyking har på kroppen. La dem vite at du bryr deg og ikke ønsker disse tingene til å skje med dem.
To.
Sympatiser med din kjære, og fortell dem at du vil hjelpe på noen måte du kan. Folk har en tendens til å bli veldig defensive når du snakker med dem om røyking. Sørg for å være forståelse hvis de får litt opprørt med deg.
Tre.
Opprett en slutte å røyke kit for dem. I dette settet kan du sette tyggis, nikotin patcher eller kanskje en bok eller film som de kan distrahere seg selv med når de får en cravig. Holde den personen opptatt er et sentralt element for å hjelpe dem til å slutte å røyke. Jo mindre tid de har til å tenke på å ha en sigarett, jo mindre de at de vil kreve dem.
Fire.
Ta dem ut for en liten tur. Gå camping, fiske, turer, hva de liker å gjøre. Som nevnt ovenfor, hvis du holder deres sinn og hender opptatt, vil det gi dem mindre tid til å tenke på å ha en sigarett.

Tips og advarsler


 • Husk å være forståelsesfull. Folk har en tendens til å bli veldig sur når de prøver å slutte å røyke, og de kan sprette eller bli sint på deg for ingen grunn i det hele tatt. Hvis dette skjer, bare ignorere det og prøve å gå videre. Røykeslutt er en veldig, veldig vanskelig ting å gjøre. Tar den bort fra noen er som å fjerne en sutteklut.
 • Ikke bli for pushy når du prøver å hjelpe noen å slutte å røyke. Hvis du prøver å presse dem inn i det, vil det gjøre dem enda mer opprørt. Du vil prøve å gjøre ting så enkelt på dem som du kan. Hvis de skal slutte, er det fordi de vil og er klar til å, ikke fordi du presser dem til det.
 • Ikke bli prekener om effektene av røyking. Som en røyker, har de sikkert hørt det alt, minst daglig, så gå over alle effektene med dem om og om igjen vil bare irritere dem enda verre enn de vil være allerede.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------