Stilling: helse > ADHD >

hvordan å velge riktig omsorg for din aldrende foreldre

 
Svarene på disse spørsmålene i stor grad avgjøre hvor levende situasjonen er best for din kjære. Når du vurderer senior behov, kan du begynne å se etter anlegg eller i hjemmet pleie selskaper som tilbyr passende tjenester for å møte disse behovene (spør legen om anbefalinger).
Hvis du ser på i hjemmet pleie, kan du sette opp intervjuer med flere forskjellige selskaper å sammenligne dem. Hvis du ser på Independent Living, Assisted Living, Dyktige Sykepleie, eller Memory Care, kan du ta en tur i ulike fasiliteter og deretter sette opp intervjuer slik at de kan vurdere din kjære for opptak valgbarhet til deres samfunn. Noen av disse stedene (særlig bedre de) har lange ventelister, så plasser kjære navn på flere av dem, ikke bare førstevalget.
Tre.
Hvis din kjære ønsker å bo hjemme så lenge som mulig, At-Home Care er et populært alternativ. Det finnes en rekke tjenester tilgjengelig, fra Meals on Wheels for faglærte pleie-omsorg og Hospice. Mange starter med å ansette en i hjemmet tjeneste for bare et par timer om dagen eller uken, for noen måltid forberedelse, lett husarbeid, transport til legetimer, og ærend som innkjøp av mat.
Som forelder eller besteforelder krever mer omsorg, kan du legge til tjenester som bading, dressing, eller dispensering medisiner. Du kan også øke antall timer omsorgspersoner er til stede, for eksempel 8 timer om dagen, skift som roterer døgnet rundt, eller ansette en live-i omsorgsperson (abonnere på en krise varslingstjeneste for timene at senior er hjemme alene) .
Fordel ved At-Home Care er at senior kan bo i sitt eget hjem så lenge som mulig. Ulempen er at det kan bli ensomt og dyrt. Husk at du betaler for disse tjenestene i tillegg til andre daglige utgifter som boliglån, verktøy og mat.
Fire.
Seniors hjemme trenger en god support struktur for å hjelpe dem å opprettholde sin uavhengighet . Ikke la dem bli isolerte eller ensomme. Det er viktig at familie, venner og naboer ofte sjekke i å sørge for at alt går OK. Vær på utkikk etter minneproblemer, humørsvingninger, atferdsendringer, forvirring, ukarakteristiske ulykker, og andre tegn på demens, eller et behov for en økt grad av omsorg.
Selv om du leier en at-home medhjelper service, bør du sjekke inn på dem ofte. Pensjonister kan lett bli skremt, manipulert eller mishandlet av skruppelløse omsorgspersoner. Etter hvert som de blir mer avhengig av folk rundt dem, er de også mer sårbare for svindel eller bli tatt nytte av. Har et sterkt nettverk av familie, venner og naboer som besøker og sjekke inn på dem ofte, og se etter tegn til frykt eller eldre misbruk.
Fem.
Ha en eldre slektning flytte sammen med Familien er den vanligste alternativet for seniorer over hele verden, selv om det er mindre vanlig praktisert i vest. Hvorvidt dette fungerer for din familie vil avhenge av om du er i stand til å gi omsorgsnivå at din kjære behov.
Dette kan være en sunn, end-of-life bonding opplevelse, så lenge kommunikasjonslinjene er åpne og forventninger er klare. For eksempel må en eldre foreldre respekterer at dette er ditt hus, og ikke prøve å ta over. Du har rett til foreldre barna, lede din familie og kjøre din husstand som du ønsker. Hvis du har barn, en jobb, eller andre krav til din tid, ansette en deltid omsorgsperson eller ved hjelp av en senior barnehage eller utsettelse tjenesten kan hjelpe lette belastningen.
6.
Independent Living er et alternativ for eldre som fremdeles er relativt mobile og kan utføre de fleste oppgavene på egen hånd, men ønsker mer sosial interaksjon og sikkerhet, komfort og bekvemmelighet for ekstra tjenester i nærheten. Boliger fra enkeltstående boliger eller hytter i et senior kompleks, til en privat leilighet i et Independent Living fellesskap.
Selv om de fleste Independent Living fasiliteter inkluderer små kjøkken i hver bolig, de vanligvis tilbyr muligheten til å spise måltider i et samfunn spisestue. De kan også tilby transport til legetimer og gruppe turer, men noen beboere kan fortsatt kjøre sine egne biler.
7.
Assisted Living kombinerer privatliv med hjemmekoselig leilighet med en økt grad av omsorg alternativer som bading, påkledning, stell, og overføring i og ut av en rullestol. Housekeeping, vaskerom, er verktøy (bortsett fra telefon og kabel), transport til lege avtaler, gruppeaktiviteter, måltider og snacks er inkludert i leien. De fleste Assisted Living anlegg er ikke tillatt å ha ovner eller åpne flammer (stearinlys) i bosatt leiligheter, selv om mikrobølgeovn er tillatt. Nivået på omsorg som er tillatt i Assisted Living varierer avhengig av staten. For eksempel, noen stater tillater omsorgspersoner til å administrere insulin, andre ikke.
Mange omsorgsboliger gi ekstra fasiliteter som en in-house skjønnhetssalong, bibliotek, svømmebasseng, oppholdsrom, fysioterapi, levende underholdning, gruppeaktiviteter, veiledet utflukter, og in-house lege og tannlege besøk.
8.
Memory Care anlegg gir økt sikkerhet og trygghet for eldre med Alzheimers sykdom eller demens. Sikkerhetsfunksjoner varierer, men alle er laget for å hindre at en forvirret person bosatt fra vandrende av eiendommen eller bli tapt. Care varierer basert på behovene til din kjære.
9.
Dyktige sykepleie anlegg gir 24-timers medisinsk hjelp, ligner på et sykehus. Sykepleiere og hjelpere er til stede hele døgnet for å gi smertelindring, terapi, og andre medisinske tjenester for langsiktig kroniske tilstander eller slutten av levetiden omsorg. Måltider, bading, dressing og grooming tilbys også.
10.
løpende pleie samfunn tilbyr en kombinasjon av selvstendig og omsorgsboliger, dyktige pleie og /eller minne omsorg, alt i samme bygning eller klynge av bygninger. Fordelen er at din kjære kan oppgradere fra et omsorgsnivå til et annet uten å bli fjernet og overført til et nytt anlegg hver gang.
11.
Hospice er en end-of-life tjeneste som bidrar til å bringe trøst, verdighet og støtte til døende og deres familier. Tjenestene inkluderer smerte ledelse, omsorgsperson støtte, og sorg rådgivning. Hvert lokale Hospice er uavhengig eide og drevne, og familier har rett til fritt å velge hvilken som helst tjeneste i sitt område. Hospice kan komme til din kjære hjem, eller til noen Assisted Living, Dyktige Sykepleie, eller Memory Care anlegget, og er betalt av Medicare.

Tips og advarsler


 • Hvis du er over 60, er tiden inne til å investere i langsiktig omsorg forsikring! Det er svært sannsynlig at du vil bruke minst litt tid å motta omsorg fra et av disse alternativene, og du ikke ønsker å betale ut av lommen og drenering ditt liv besparelser.
 • Snakk med senior lege eller en henvisning tjeneste som APlaceForMom. com for mer informasjon om hvilke levende alternativet er best for din kjære.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------