Stilling: helse > ADHD >

medisiner for ADHD barn

   Det finnes en rekke medisiner tilgjengelig for ADHD barn. Sentralstimulerende kommer på kort og lang sikt. Hvis sentralstimulerende ikke er effektive, anti-depressiva er neste valg for medisinering. Sentralstimulerende medisiner er ikke avhengig av kroppsvekt for dosering, en 5-åring kan være på samme dose som en 12-åring. Dosering bestemmes ved prøving og feiling. Endringer i atferd bør diskuteres med legen din. En modifikasjon av dosen kan snart være nødvendig

Kort Konstituert

Legemidler som siste 4 til 8 timer anses korte eller middels skuespill narkotika. Disse typer medisiner må kanskje tas flere ganger per dag for å gi behandling for en hel skoledag. Ritalin og Adderall er de vanligste valgene. Andre medisiner inkluderer Metadate ER, Methylin ER, Dexedrine og Dextrostat. Hver av disse medikamentene vil ha egne bivirkninger, og alle medisiner bør overvåkes nøye. Endringer i dosen kan redusere uønskede bivirkninger.

Long Acting

Langtidsvirkende sentralstimulerende midler vil påføre en dose for 12 timer. Disse medikamentene må tas bare én gang per dag. Dette eliminerer behovet for medisinering på skolen. Faktisk vil de fortsatt være effektiv etter skolen når eleven prøver å fullføre lekser. Vyvanse, Adderall XR, Concerta, Ritalin Daytrana og LA er langtidsvirkende sentralstimulerende medisiner. Alle disse medikamentene er i pille form. Hvis barnet ikke er i stand til å svelge piller, kan han trenge å bruke kort sikt medisiner som kan tygges.

Side Effects

Bivirkningene å sentralstimulerende medikamenter inkluderer en redusert appetitt, hodepine, magesmerter og problemer med å få sove. Sørg for tilstrekkelig ernæring ved alle måltider hvis appetitten er redusert. Ta medisiner med mat hvis stomachaches er et problem. Unn hodepine med over-the-counter medisiner etter behov. Tillegg av melatonin om kvelden kan redusere problemer med å sovne. Melatonin er et naturlig søvn hjelpemiddel tilgjengelig over disk. Vurdere å endre dosering eller medisiner dersom symptomene er alvorlige eller forstyrre normale aktiviteter.

Andre Behandlinger

Noen barn ikke tåler sentralstimulerende midler. Strattera er et ikke-sentralstimulerende alternativ som er effektivt særlig med barn som har litt angst. Andre medisiner som kan prøves er Wellbutrin eller Klonidin. Når coexisting forholdene er til stede, gjennom alle alternativene nøye. Atferdsterapi og kognitiv terapi kan også brukes til å bedre atferd på skolen og hjemme.

Advarsel

Spor endringer i atferd nøye. Endre doser og medisiner hvis man gir ikke effektiv behandling. Kontakt en medisinsk faglig hvis en plutselig endring i personlighet oppstår, og noen av disse medikamentene kan føre til en endring i hjernens kjemi hos noen barn med coexisting tilstander som autisme eller Aspergers.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------