Stilling: helse > mage >

om chlamydia-testing

   Chlamydia er en vanlig seksuelt overført sykdom som rammer både menn og kvinner. For å vite om du har klamydia, må du få testet for denne sykdommen. Det finnes en rekke tester som legen kan bruke for å finne ut om du er smittet med klamydia

Betydning

Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), klamydia er en av de vanligste seksuelt overførbare sykdommer i USA. Denne sykdommen spres ved ubeskyttet vaginal, anal og oral sex. Klamydia er ofte referert til som «tause sykdommen", fordi mange mennesker som er smittet med denne sykdommen ikke har noen symptomer. Og siden noen mennesker aldri har symptomer på klamydia, de tilfeldigvis passerer smitte til sin partner under samleie. Det er derfor det er viktig å få testet for klamydia, så du kan vite din STD status. Hvis venstre ubehandlet, klamydia kan føre til alvorlige medisinske komplikasjoner.

Identification

Det er flere forskjellige symptomer som er forbundet med klamydia. Når en kvinne er smittet med klamydia, kan hun ha en unormal utflod, oppleve en brennende følelse ved vannlating, kvalme, feber, magesmerter, blødninger mellom henne sykluser, ubehag i nedre rygg eller smerter under samleie.

Når en mann er smittet med klamydia, kan han merke til en utflod fra penis, har en brennende følelse ved vannlating og /eller kløe og svie ved åpningen av penis.

Typer

Det finnes flere typer av klamydia tester at en lege (eller annet egnet helsepersonell) kan bruke for å finne ut om denne infeksjonen er tilstede i en persons kropp. Disse testene innebærer at legen utføre en fysisk undersøkelse og enten ta en prøve av kroppslig væske fra kvinnens livmorhals eller en prøve av væske fra mannens urinrør å teste for klamydia. Men visse klamydia tester krever at legen til å ta en urinprøve fra pasienten.

De ulike typene av klamydia testene inkluderer en klamydia kultur, direkte fluorescerende antistoff test (DFA), enzym-koblet immunsorbent analyse ( ELISA, EIA), nukleinsyre hybridisering tester (DNA probe test) og nukleinsyre forsterkning tester (Naat).

Advarsel

Tidlig påvisning av klamydia er viktig og det er best å se en lege hvis du tror du har vært utsatt for denne sykdommen. Når klamydia går ubehandlet, kan en kvinne utvikle bekkeninfeksjon (PID), noe som kan skade hennes reproduktive organer. En kvinne kan også bli ufruktbar hvis hun ikke behandler riktig klamydia. I tillegg kvinner som har klamydia har større risiko for HIV (viruset som forårsaker AIDS). Do

De fleste menn ikke utvikler noen alvorlige komplikasjoner fra klamydia. Men, hvis venstre ubehandlet, kan en mann bli steril.

Hensyn

The CDC anbefaler at alle seksuelt aktive kvinner som er 25 år eller yngre skal få testet for klamydia minst en gang i året. The CDC antyder også at kvinner over 25 år får testet når de får en ny sex-partner, eller om de har flere sex-partnere. I tillegg er alle gravide rådes til å få testet for klamydia også. Menn bør også få testet for klamydia minst en gang i året, hvis de er i fare for å bli smittet med denne STD.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------