Stilling: helse > mage >

vasektomi & testikkel smerter

   Titusener av menn har vasectomies hvert år. Under lokalbedøvelse, vil en lege kutte og forsegle sædlederen å hindre sædcellene fra å reise til urinrøret. Kortsiktige smerte er forventet for denne mindre prosedyren, men anekdotiske bevis viser at opp til en mann i tre vil også lide langsiktig testicular smerter, noen ganger referert til som sent postvasectomy syndrom

Forventet Effekter av Vasektomi

Minor blåmerker og noe hevelse er vanlig etter inngrepet og vanligvis spre innen to uker. Ereksjon er ikke berørt, og volumet av ejakulerer er ikke blitt mindre. Testosteron produksjon er ikke redusert. De fleste forskere er enige om at det å ha en vasektomi øker ikke risikoen for testikkelkreft eller prostatakreft. Den eneste effekten er, selvfølgelig, mangel på sædceller i ejakulatet.

Innrapporterte Pain

britiske og amerikanske studier viser at fra en femtedel til en tredjedel av pasientene rapporterer merkbare smerter i testiklene enda fem år etter operasjonen. Denne smerten er ofte beskrevet som en kjedelig verke eller ubehag i testiklene, og denne smerten kan bli mer merkbare under samleie. Dette ubehaget kan vare i noen dager.

Årsaker

Den primære årsaken synes å være en opphoping av av sæd bak den delen av sædlederen som ble kuttet i vasektomi. Sperm blir produsert i testiklene hele tiden og hvis ikke ejakulerte, kan epididymis blitt strukket før unejaculated sperm er reabsorbed av reproduktive system. I noen tilfeller bitestikkelen kan sprekke, fører til infeksjon. Tettbygde presset av unejaculated sperm kan også føre sæd lekker ut av vas deferens, danner klumper som forårsaker smerter når du trykker på nerver i området.

Behandling

For de som allerede opplever testikkelkreft smerter etter en vasektomi, den enkleste tilnærmingen er å ta anti-inflammatoriske, for eksempel ibuprofen. Bitestikkelen kan også fjernes hvis nødvendig, og nerver som fører til at testiklene kan også bli fjernet, men det er en liten risiko for nerveskader. Ingen av disse behandlingene vil påvirke seksuell opphisselse eller ytelse, men bør unngås dersom smerten er alvorlig.

Forebygging

Noen leger taler en vasektomi kalt "open-ended" der sædlederen ikke er forseglet i det hele tatt , men stå åpen slik at sædceller kan lekke ut. Det er ingen fare for smitte i dette tilfellet, men noen kirurger frykter at de to endene av vas deferens kan bli med igjen, og dermed sperm transport og befruktning, benektende hensikten med vasektomi i første omgang.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------