Stilling: helse > mage >

hva er årsakene til tidlig mage og ryggsmerter tidlig i svangerskapet?

   Mage-og ryggsmerter kan være bekymringsfullt for mange kvinner når det skjer under svangerskapet. Mange kvinner frykter en graviditet utenfor livmoren eller mulig spontanabort kan være ansvarlig for sine smerter, men mild smerte i disse områdene er faktisk vanlig i mange friske svangerskap. Denne artikkelen utforsker noen av de vanligste typene av rygg og magesmerter oppstå i løpet av første trimester, og gir noen tips om hvordan du kan lindre dem

Implantasjon

Det er veldig vanlig å oppleve milde kramper eller smerter som minner om dine månedlige perioden når det befruktede egget implantater seg inn i livmoren din. Mange kvinner opplever noen kramper rundt den tiden en periode ville være grunn, og det er generelt ufarlige hvis de ikke ledsages av kraftig blødning eller sterke smerter. Ta et varmt bad eller dusj eller plassere en oppvarming puten eller varmt vann flaske på magen kan lette implantasjon smerter.

Ligament Pain

Det ligamenter som støtter livmoren begynner å strekke under svangerskapet for å imøtekomme tyngre livmoren, forårsaker skarpe knivstikking smerter eller kjedelig verk i hver side av livmoren din. Denne typen smerter er mest vanlig i andre trimester, men kan forekomme i første trimester også, spesielt hos kvinner som har hatt tidligere barn. Hvis du lider av disse kramper, må du ta en pause og hvile for en stund. Du kan også prøve å unngå raske endringer i stilling siden som ofte utløser ligament smerter.

Urinveisinfeksjon

Gravide kvinner er utsatt for urinveisinfeksjoner, og om to til fire prosent av gravide kvinner vil utvikle dem. De har en tendens til å spre seg til nyrene raskere hos gravide kvinner, sannsynligvis på grunn av hormonelle effekter og posisjonen til organer under graviditet, så rask legehjelp er viktig å unngå noen av de mer alvorlige komplikasjoner som pre-term arbeidskraft. Hvis du har noen form for brenning under vannlating eller vedvarende smerter i korsryggen, ring lege eller jordmor.

Forstoppelse

På grunn av økningen i progesteron under svangerskapet, noe som forsinker passasjen av mat gjennom fordøyelseskanalen, forstoppelse er en vanlig synder av milde magesmerter gjennom hele svangerskapet. Du kan hjelpe systemet regulere seg selv ved å sørge for at du drikker mye vann, og ved å øke fiber forbruket. Prenatal vitaminer også ofte føre til forstoppelse, så gjør nevne det for legen din slik at de kan justere medisiner om nødvendig.

ektopisk graviditet

Av og til, vil et befruktet egg implanteres i en annen plassering enn en kvinnes livmor, ofte eggledere. I disse tilfellene, kan svangerskapet ikke sikkert utvikle seg på dette stedet, og kvinnen trenger medisinsk behandling raskt for å unngå alvorlige komplikasjoner. Hvis du har noen form for abdominal ømhet, alvorlige kramper, blødninger og spesielt smerter som forverres med fysisk aktivitet eller hoste, ringe lege øyeblikkelig.

Abort

Hvis kramper begynner å skje i en rytmisk mønster, øker alvorlighetsgrad og /eller er ledsaget av blødning, kan du ha en spontanabort. En spontanabort er tap av en graviditet på under 20 ukers svangerskap, og i henhold til American College of Obstetrics og Gynekologer (ACOG) kan forekomme hos 10-25 prosent av alle identifiserte svangerskap. Ring legen din for veiledning dersom du opplever noen form for blødning sammen med moderat til alvorlig kramper.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------