Stilling: helse > mage >

tannproteser versus implantater

  

Du trenger:

Tannproteser er tennene som kan plasseres i og fjernet fra munnen. Et tannimplantat er fast forankret i kjevebenet der den manglende tannen eller tennene en gang var. I motsetning til implantater, kan tannproteser endre strukturen i kjevebenet, noe som resulterer i tilbakegang av tannkjøttet. Som et resultat, vil nye sett med proteser må gjøres for å passe til endring av tannkjøttet vev og tygger struktur, ifølge dentalimplants. org.

Tannproteser

Tannproteser er konstruert etter at et inntrykk av innsiden av munnen. Protesene er laget av akryl, som er formstøpt for å passe formen på munnen. Det er to hovedtyper av proteser: full proteser og partielle proteser

Typer

Full proteser er slitt når alle tennene på toppen eller lavere kjevebeinet mangler. . Med full proteser, kan sug fra ganen i munnen holde topp proteser på plass. Dental lim brukes vanligvis til å holde bunnen proteser på plass. Partielle proteser bruke klips til å feste til omkringliggende tenner. Avhengig av strukturen i tennene, er kroner plassert på nabotennene å fungere som anker for delvis.

Implantater

Dine tenner er forankret i kjevebenet ved røttene. Implantater ta plassen til roten ved å være forankret i stedet til den manglende tannen. Området rundt implantatet er lov til å gro før plasseringen av en krone. Kronen er da montert på implantatet, som til slutt tar plassen til manglende tannen.

Tannproteser eller Implantater

Komme utstyrt for et implantat krever kirurgisk plassering av anker, en helbredende tid på opp til seks måneder og montering av kronen. Protesene ikke ta lang tid å lage, selv om omlegging av proteser er nødvendig for å sikre en riktig passform. Ifølge Din odontologiske Guide, kan implantater vare opp til 40 år med riktig munnhygiene. Proteser må rebased noen få år. Rebasing refererer til å bygge en ny base for å holde tennene på plass.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------