Stilling: helse > mage >

hvordan man skal forstå freudianske utviklingsmessige teori

   Dr. Sigmund Freuds utviklingspsykologi teori hevder i hovedsak at mennesker går gjennom en rekke seksuelle faser i tidlig barndom som bestemmer personligheten de vil ha som voksne. I følge Freud, er vi alle født som nytelse-søkere og hver fase av utviklingen er basert på vårt forsøk på å tilfredsstille vårt ønske om nytelse. Det følgende er enkle grep du kan ta for å hjelpe deg å få en bedre forståelse av Freuds utviklingspsykologi teori
en.
Kjenn første fase av utbyggingen er den orale stadium. Ifølge Freud, skjer dette stadiet mellom fødsel og ett år for den nyfødte, og fokuserer på gledene i munnen. Hvis et barn blir frustrert i denne fasen av å måtte vente på sin glede, vil barnet vokse opp muntlig fiksert på å røyke, drikke eller spise.
To.
Forstå at neste fase av utvikling, ifølge Freud, er anal scenen. På dette tidspunktet (2 til 3 år), er barnet nærmer seg sitt første møte med regelverket når han må lære kompleks rekke manøvrer involvert i toalett trening. Hvis barnet blir fiksert på denne fasen, kan han vokse opp til å bli altfor opptatt av orden, rekkefølge og besittelse.
Tre.
Forstå at neste fase av utviklingen er fallisk stadium. Ifølge Freud, på dette punktet (4 til 5 år gammel), skal barnet konfrontere henne ønsker for det motsatte kjønn-foreldre, og til slutt forlike dem ved omstilling sin kjærlighet på homofile foreldre.
Fire.
Vær oppmerksom på at det neste stadiet er kjent som latens fasen. Den latenstid oppstår mellom 7 og pubertet, og i denne perioden, ingen videre seksuelle utvikling oppstår.
fem.
pågripe at genital fasen er den siste fasen i utviklingen, ifølge Freud. Fra ca 14 år framover, hvis tenåring er kjønnsorganene utvikle og deres seksuelle lyster blir fokusert på disse områdene. De vil gjennomgå en periode med angst som de prøver å håndtere denne nyvunne området av glede, men de vil til slutt komme til enighet med det.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------