helse > mage >

hva er noen naturlige måter å øke testosteron hos menn?

Posted by:  Øyvind Werrum    oppdatert: 2012-06-21
Mange menn føler behov for å finne naturlige måter å øke testosteron. Som menn alder, de ofte tror deres egen produksjon av testosteron reduseres. Mer nøyaktig, er problemet omdannelsen av testosteron til østrogen. Bivirkninger av denne konverteringen omfatter en mangel på sexlyst, svakt hjerte, depresjon og hukommelsesproblemer, for å nevne noen. Heldigvis finnes det naturlige måter å øke testosteronnivået

Bestem Din Trenger

Det første du bør gjøre før du begynner på et naturlig måte å øke testosteron er å få en blodprøve for å finne ut om du virkelig har en ubalanse. Menn over 40 bør vurdere en blodprøve for "fri og total" testosteron samt tester for å sjekke østradiol (østrogen), DHEA, DHT, Petroleumstilsynet og homocystein. En komplett blodstatus og kjemi profil er også anbefalt.

Det er også viktig å være sikker på at du er klar av prostata sykdom. Mens det har vært vist at testosteron erstatning ikke forårsaker prostatakreft, økende nivåer av testosteron kan forverre prostata kreft.

Gratis testosteron bør være på høye utvalg av hva som anses som "normalt. "Optimal nivåer av testosteron bør være i den øvre tredjedel av utvalget som testlaboratorier bruker for eksempel. " Er normalt "rekkevidde for en 40-49 år gammel mann 6,8 til 21,5 picogram /ml, det optimale området vil være som for 20 til 29 år gammel mann-ca 18 til 26,5 picogram /ml Likeledes bør østradiol måle mellom 10 og 30 picogram /ml for å være på optimalt nivå Totalt testosteronnivå er optimal mellom 500 og 827 nanogram /dl
PSA bør måle under 2,6 ng /ml; DHEA bør være mellom 400 og 560 mcg /dl, DHT er optimal mellom 20 og 50 nanogram /dL.

Når du har lab resultater som viser at testosteron nivåer ikke er optimal, kan du begynne å implementere noen naturlige måter å øke testosteron.

Noen Naturlige måter å øke testosteron hos menn

Vurderer din lab resultater, hvis østradiol nivåene er høye, men fritt testosteron er lav, anbefaler ekspertene å ta 80 mg sink hver dag. Det er også viktig å redusere eller eliminere alkoholforbruk, gå ned i vekt og rådføre seg med legen din for å finne ut om noen medisiner kan påvirke skikkelig leverfunksjon.

For lav gratis testosterone, høy total testosteron og normal østradiol nivå, eksperter anbefaler 320 mg av så Palmetto ekstrakt og 240 mg nesle ekstrakt sammen med andre tilskudd nevnt ovenfor. Det er også nyttig å øke inntaket av cruciferous grønnsaker for å hjelpe leveren din eliminere østrogen

Andre tilskudd som øker testosteron eller undertrykke østrogen hos menn omfatter følgende:.

Chrysin er en bioflavonoid som har blitt brukt av kroppsbyggere for å øke testosteron nivåer. Det kan også fungere som en anti-inflammatorisk.

Nettle har blitt nevnt allerede. Brennesle ekstrakt øker testosteron ved å binde til et hormon som kalles SHBG. SHBG binder seg vanligvis til testosteron, noe som gjør det utilgjengelig til kroppen. Når brennesle tar plassen av testosteron ved å binde seg til SHBG, er testosteron i kroppen din tilgjengelig for bruk av kroppen din.

Final Notes

Det er viktig å ta kontakt med helsevesenet utøveren før du begynner på naturlige måter å øke testosteron for å være sikker på at det ikke er noen alvorlige medisinske problemer bidrar til mangel på. Alltid diskutere eventuelle urter eller naturlig kosttilskudd med legen din. Hvis du merker uvanlige bivirkninger når du tar kosttilskudd, slutte å bruke og konsultere legen din.