Stilling: helse > mage >

bruker p-piller for familieplanlegging

   Hvis du har besluttet å bruke p-pille som din graviditet forebygging metoden, er du ikke alene. Den mest populære formen for medisinsk prevensjon i verden, er det anslått at tre av fire kvinner i USA har brukt p-pille på et tidspunkt i sitt reproduktive liv

Hvordan p-pillen fungerer

Alle p-piller, uansett merke eller type hormon som brukes som aktiv ingrediens, fungerer på samme måte. Hormonene i p-piller, som kan inneholde syntetisk progesteron og østrogen, arbeide for å midlertidig "lure" kroppen til å tro det er gravid, og dermed hindrer eggløsning. Uten eggløsning, er en kvinnes egg ikke lansert og gjødsling er svært usannsynlig å skje, selv med ubeskyttet sex.

Mens p-piller er en svært pålitelig og nyttig familieplanlegging teknikk, må de tas på riktig måte for å opprettholde sin effektivitet. Tar piller feil kan resultere i en uønsket graviditet.

ta pillen

Når du først begynner å bruke p-piller, følg omsorg leverandørens anvisninger som gjelder når man skal ta den første pillen i ryggsekken. De fleste leger og klinikere anbefaler å ta den første pillen på første søndag etter eller under menstruasjonen, men dette varierer fra lege. Når du starter pillen pack, er det svært viktig å følge deres omsorg leverandøren instruksjoner nøye.

Ta pillen til samme tid hver dag. De fleste kvinner velger å ta pillen enten ved våkner eller før du går til sengs om kvelden. Tar p-piller blant en aktivitet som er en del av din vanlige rutine vil redusere sannsynligheten for at du glemmer å ta pillen i tide. Hvis glemmer å ta pillen i tide, ta den så snart du husker. Mens mangler din pillen for et par timer en gang ikke vil sannsynligvis hemme effekten av hormoner, gjør dette gjentatte ganger vil drastisk øke sjansene for graviditet.

Hvis du glemmer en pille for en hel dag eller mer, ta kontakt med informative innstikk som følger med hver pakke med piller. Denne innsatsen er full av verdifull informasjon om savnet piller og løsninger hvis noe slikt skulle skje med deg.

Hvis du blir syk, og legen forskriver antibiotika for å hjelpe deg å få bedre, må du bruke en sikkerhetskopi prevensjonsmiddel i minst 10 dager etter opphør av antibiotika. Mange antibiotika hemmer effekten av p-piller og kan føre til graviditet oppstår utilsiktet

Seksuelt overførbare sykdommer

Husk at p-piller ikke beskytter mot hiv, aids eller andre seksuelt overførbare sykdommer -. De bare beskytte mot graviditet. Hvis du er seksuelt aktiv med mer enn én partner, eller hvis du eller partneren din ikke har blitt testet for seksuelt overførbare sykdommer, bør du ikke bruke p-piller som eneste form for seksuell beskyttelse. Hvis dette er tilfellet, bør du bruke kondom sammen med p-pillen for å beskytte deg mot sykdommer som kan inngås under seksuell kontakt-noen som har katastrofale, eller til og med dødelig, resultater.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------