Stilling: helse > mage >

effektiv prevensjon uttaksmetode

   Som prevensjonsmetoder går, har uttaksmetode en ganske dårlig rykte. Også kjent som samleie interruptus, eller trekke ut, innebærer det fjerne penis fra skjeden før utløsning. Det er sannsynligvis verdens eldste prevensjon metoden, og Planned Parenthood foreslår at 35 millioner par bruke teknikken. Seksuell helse talsmenn har lenge avvist uttaksmetode som ineffektiv. Nyere forskning antyder imidlertid det kan ikke helt fortjener all den hån det blir

Historie

Prevensjon aldri har vært betraktet som en "ekte" prevensjon metoden, men heller en siste utvei som -. Muligens-bedre enn ingenting. De innvendinger folkehelse talsmenn har vært tredelt: For det første, menn er lite sannsynlig å kunne ta ut i tid konsekvent, for det annet, selv med effektive uttak, kan svangerskapet resultatet, fordi pre-ejakulere-den væsken lekket fra penis før utløsning-kan inneholde sædceller, og endelig, gir metoden ingen beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer. Noen sex lærere, men er mykere deres standpunkt på grunn av nyere dokumentasjon om sammensetningen av pre-ejaculate væske og effektiviteten av metoden

Gjeldende visning

Prevensjon metoder generelt har to tall knyttet til effektiviteten deres. : en "perfekt bruk" figur, som representerer feilrate på metoden hvis det brukes riktig hver gang du har samleie, og en "vanlig bruk" figur, som representerer en mer reell tilnærming der folk noen ganger ikke bruke metoden eller de bruker det feil. For uttaket metoden, er feilraten anslått til 4 prosent per år for perfekt bruk, ifølge Planned Parenthood. Med andre ord, praktiseres dersom 100 kvinner tilbaketrekning med sine partnere for et år, og de ansatt metoden perfekt, ville fire av dem bli gravide. Den typiske bruker er tallet 27 prosent. For kondomer, det perfekte og typiske priser er 2 prosent og 15 prosent, henholdsvis.

For årene, sex lærere og forskere mente at pre-ejakulere væske var fullpakket med sperm, rendering tilbaketrekning metoden ved ubrukelig . Nyere forskning har antydet at den ikke gjør det, faktisk, inneholder sperm under typiske omstendigheter. Så den preventive effekten av uttak skylder til det faktum at det er ganske effektiv på å holde sædceller komme inn i skjeden, og når et egg.

Det kan være mulig, men for pre-ejakulere væske for å plukke opp sæd igjen i urinrøret fra en tidligere utløsning-muligens nok til å resultere i en graviditet. Hvis et menneske om å praktisere uttaksmetode, kan det være lurt å urinere mellom ejaculates å spyle ut eventuelt resterende sperm, ifølge Planned Parenthood.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------