Stilling: helse > mage >

familieplanlegging helsetjenester: hvordan å bestille prevensjon

   Det finnes mange typer prevensjon på dagens marked. Fra p-pillen til p-ring, p-metoder er nå allment tilgjengelig. Noen typer prevensjon krever resept, mens andre kan kjøpes lett på noe narkotika eller storkiosk. Når du bestemmer hvilken metode som er riktig for deg, det er sikkert en praktisk måte å få det

Familie planlegging klinikker

Hvis du bor i en moderat eller tett befolkede byen, er det sannsynlig at det er en lokal familie planlegging senter i nabolaget ditt som du kan bruk for alle seksuelle-helsemessige behov. Disse sentrene, som inkluderer nasjonalt anerkjent navn Planned Parenthood, er spesielle medisinske kontorer som spesialiserer seg i seksuell helse og visninger (for eksempel PAP-flekker, graviditet og STD testing), prevensjonsmetoder, seksualundervisning, og i noen tilfeller, abort tjenester og nødprevensjon. Mange av disse anleggene imøtekomme de med lav inntekt eller videregående skole og studenter, men alle står fritt til å gjøre en avtale.

Familie planlegging kontorer tilbyr prevensjon til pasienter så vel som profesjonelle veiledning om riktig bruk. Pasienter kan lett få tak i p-piller, plaster, vaginal ringer, og til og med spiralen, eller intrauterin enhet, fra familieplanlegging klinikker. Fordi mange av disse klinikkene opererer under føderal og statlig finansiering, er tilgang til prevensjon tilgjengelig for alle, uavhengig av inntekt eller betalingsevne. Men, selv om du har helseforsikring, en stopp på den lokale familieplanlegging klinikk kan være mer praktisk enn overskriften til fastlegen for en resept.

Familie planlegging klinikker tilbyr også gratis kondomer og seksuell opplæring til pasienter. De ansatte spesialiserer seg på seksuelle og reproduktive helse, så du kan føle deg mer komfortabel å be om disse elementene fra fagpersoner som spesialiserer seg på dette området i motsetning til på vei til et stoff butikken.

Legen og apoteket

Hvis du ikke ikke har en familie planlegger senteret i ditt område, eller hvis du bare føler deg mer komfortabel å besøke familien din lege, han eller hun kan også foreskrive piller, vaginal ring, plaster eller en spiral. Bare gjør en avtale, og forklar at du ønsker å unngå graviditet og bevare din seksuelle helse. Han eller hun vil veilede deg i riktig retning, og pass på at du er utdannet i sikker sex, graviditet forebygging og prevensjon bruk.

Andre prevensjon elementer, som for eksempel vaginal svamper, sæddrepende gelé, kremer og stikkpiller, sammen med kondomer, er tilgjengelige uten resept og er tilgjengelige til enhver lokale apotek. Hvis du velger å bruke en svamp eller sæddrepende middel, må du bruke kondom i forbindelse med dem. Disse formene for prevensjon, mens de fleste lett tilgjengelig, er minst effektive når sammenlignet med medisinske former som p-pillen, eller barriere metoder som kondom.

Nødprevensjon og backup metoder

Hvis du skulle befinne deg i en situasjon hvor din prevensjon metoden kan ha sviktet, eller om du bare ikke klarte å bruke ett, kan du gå til din lokale familieplanlegging sentrum eller apotek å kjøpe nødprevensjon-en høy dose av hormon piller tatt av en kvinne innen 72 timer etter ubeskyttet eller sikker-kompromittert sex, som hindrer graviditet oppstår. Hvis dette skulle skje med deg, må du huske på at jo tidligere du tar nødprevensjon piller etter ubeskyttet sex, jo bedre beskyttelsen de vil gi mot graviditet.

Som med alle p-metoden, må du følge instruksjonene i den valgte metoden nøyaktig. Ikke gjør dette kan redusere effektiviteten og resultere i en uønsket graviditet. Hvis du savnet en pille eller ikke er sikker på at du utnyttet den valgte metoden riktig, bruk en kondom som en backup metode. Når det gjelder sex, kan du aldri være for sikker.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------