Stilling: helse > mage >

informasjon om prevensjon skudd

   Prevensjon leveres i en rekke varianter, blant annet piller, barriere enheter, implantater, patcher og injeksjoner. Med Depo-Provera, også kjent som prevensjon shot, er graviditet, forhindrer hormoner injisert inn i en kvinnes muskel. Den prevensjon er produsert av Pfizer, og ble godkjent av Food and Drug Administration i 1992

Funksjon

Den prevensjon skutt innskudd et syntetisk hormon progestin i en muskel i overarmen eller baken. Dette hormonet kalles medroksyprogesteronacetat og det er langsomt ut i blodet stream over 11-14 uker. Dette hormonet hindrer eggløsning så det er ingen egg for sædceller å befrukte. Hormonet tynner også slimhinnen i livmorveggen og fortykker slimet i livmorhalsen, som gjør det vanskeligere for sædcellene å reise til eggledere.

Effectiveness

Den prevensjon skutt vurderes som meget effektivt når det brukes riktig. Av 100 kvinner som bruker prevensjon skutt, tre eller færre vil bli gravid. Den prevensjon skutt er mest effektiv når skuddene er ordentlig, bestilt 12 uker fra hverandre. Det er mindre rom for feil med prevensjon skutt siden en daglig medisinering er ikke nødvendig.

Fordeler

En dose av Depo-Provera gir omtrent tre måneder av beskyttelse mot graviditet, noe som er gunstig for kvinner som ikke ønsker å ta medisiner hver dag. Menstruasjonen er generelt lysere eller slutte etter flere injeksjoner, som kan være fordelaktig for noen kvinner. Også gjør det prevensjon skuddet ikke inneholder østrogen, et hormon som kan øke risikoen for blodpropp. Dette kan være gunstig for kvinner som har hjerte-og karsykdommer.

Side Effects

Den hormoner som finnes i p-skudd kan ha en rekke bivirkninger, inkludert avbrudd av menstruasjonssyklusen. Noen kvinner kan oppleve kraftige blødninger eller spotting mellom sykluser i løpet av de første par måneders bruk. Andre rapporterte bivirkninger er vektøkning, depresjon og såre bryster. Den injeksjonsstedet kan bli sår, og klumper kan vises i huden. Ifølge Pfizer, kan Depo-Provera også bidra til å bentetthet tap under bruk. Bentetthet tilbake etter kvinnen slutter å få skutt.

Advarsel

Mens prevensjon skutt er generelt effektive i å beskytte mot graviditet, noen graviditet som oppstår mens du er på bildet har en forhøyet risiko for komplikasjoner som abort eller fødselsskader. Svangerskapet har en høyere risiko for å bli ektopisk, som betyr at embryoet fester seg til noe annet enn livmorveggen. Dessuten kan det ta opptil ett år for fruktbarheten å komme tilbake etter den siste Depo-Provera shot. Kvinner som ønsker å bli gravid i nær fremtid kan være lurt å vurdere en alternativ form for prevensjon.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------