Stilling: helse > mage >

om klamydia & testikkel smerter

   Chlamydia trachomatis er en vanlig seksuelt overført sykdom som finnes i både menn og kvinner. Menn som utvikler klamydia ofte ikke vet at de har sykdommen, men noen utstilling smerter i testiklene, men testiklene smerter kan være et resultat av en rekke andre diagnoser, for eksempel skader, torsjon, eller infeksjon i epididymis. Som med alle testicular smerter, er konsultasjon med en urolog rådet

Symptomer

Menn med klamydia ofte rapport svie under vannlating og lyske smerter og hevelse. Dette er fordi testiklene og bitestiklene blir smittet. Åpningen av penis kan bli irritert og en melkeaktig utslipp kan observeres. Mer vanlig, kan testiklene svelle og smerte vil bli følt i testiklene. I noen menn prostata kan også bli smittet.

Effekter på Testiklene

Akutte smerter i ett eller begge testiklene uten annen årsak, som traume eller vridning, ofte diagnostisert som følge av en STD infeksjon. Infeksjon i testiklene eller bitestiklene heter epididymitt og fører til at pungen blir rød, varm og hoven. Sammenlignet med testikkelvridning, der en testikkel er vridd og kan observeres å være ute av posisjon, infiserte testiklene er vanligvis av normal størrelse og plassering.

Langtidsvirkninger

I tillegg til økt sjanse for å smitte fremtidige seksuelle partnere med sykdommen og fortsatte testicular smerte, er den mest alvorlige effekten av klamydia hos menn sterilitet. Dette betyr at testiklene skal produsere noe levedyktig sædceller, eller for få til effektivt transport til og impregnerer et egg. I noen tilfeller kan leveren også bli smittet.

Behandling

En urolog kan bekrefte klamydia smitte gjennom ultralyd, laboratorietester av genital sekreter eller en manns urin. Sykdommen vil bo i kroppen på ubestemt tid med mindre behandles med antibiotika. En en-eller to-ukers program med sterke antibiotika som amoxicillin eller doksycyklin er vanligvis nok til å behandle sykdommen,. Penicillin ikke er effektiv

Forebygging /løsning

Selv om seksuell avholdenhet er den eneste måten å fullstendig unngå klamydia , kondomer gjør redusere sannsynligheten for kontraksjon. Hvis du har flere sexpartnere, bør du bli testet regelmessig for kjønnssykdommer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------