Stilling: helse > mage >

typer intrauterine enheter

   Intrauterine enheter (iuds) gir en praktisk og effektiv metode for prevensjon. Fordi iuds er effektive for fem til 10 år, avhengig av type, de er godt egnet for kvinnen som ikke ønsker å bekymre deg for prevensjon hver eneste dag. Den Levonova og ParaGard iuds er i dag den eneste iuds godkjent for bruk i USA. Ifølge Planned Parenthood, vil færre enn én av 100 kvinner blir gravide hvert år ved hjelp av én av disse iuds

Identification

Uavhengig av type, iuds er små, T-formede plast enheter som er satt inn i livmoren på legens kontor. En streng er festet i den ene enden og stikker litt inn i skjeden. Strengen vil tillate deg å sørge for at spiralen fortsatt er på plass. Du kan oppleve noen kramper når spiralen er plassert i livmoren.

Paraguard spiralen

Kobber tråder er pakket rundt bunnen av Paraguard spiral. Kobberet er gradvis gitt ut av spiralen og er effektiv i å drepe sædceller i slimet i livmorhalsen. Spiralen gjør det også vanskelig for sædceller å nå et egg i egglederne. Eventuell befruktning, stopper spiralen et embryo fra fester seg til veggen av livmor.

Paraguard Fordeler og ulemper

Den Paraguard Spiralen fungerer i opptil 10 år og innsetting kan være dekket av helseforsikring. Spiralen kan i utgangspunktet føre til smertefulle eller tunge menstrual perioder, selv om de fleste kvinner ikke opplever dette problemet.

Levonova spiralen

Den Levonova Spiralen inneholder progestin, et hormon som brukes i p-piller og andre former for hormonell prevensjon . Spiralen utgivelser stadig hormonet inn i livmoren, bremse sperm bevegelse og forårsaker slimhinnen i livmoren for å bli for tynn til å opprettholde en graviditet. Som med Paraguard spiralen, vanskeliggjør tilstedeværelsen av spiralen sædcellene evne til å nå egglederne.

Levonova Fordeler og ulemper

Den Levonova Spiralen er effektiv i fem år og innsetting kan være dekket av sykeforsikring . Hvis du bruker denne typen spiralen, kan mensen bli lysere eller kan slutte helt, på grunn av effekten av hormonet. Noen kvinner opplever unormale blødninger eller spotting mens du bruker Levonova spiralen.

Advarsel

sjekket spiralen strengen på en jevnlig basis anbefales, og enheten kan bli utvist fra kroppen din uten at du merker. Hvis du ikke finner strengen, bruk en back-up prevensjonsmetode og kontakt lege. I sjeldne tilfeller kan innsetting av spiralen presse bakterier inn i livmoren, forårsaker en infeksjon. Ring legen din dersom du får feber eller frysninger, har sterke magesmerter eller ømhet, eller merker en uvanlig utflod eller lukt. Iuds bør ikke brukes hvis du har en kunstig hjerteklaff, kreft i reproduktive system eller nylig har hatt en seksuelt overførbar sykdom eller bekkeninfeksjon. Hvis du har en kobber allergi, vil du ikke kunne bruke Paraguard spiral.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------