Stilling: helse > mage >

hvor lenge kan du ha herpes?

   Herpes simplex er et virus som er seksuelt overført. To stammer årsak oral herpes og genital herpes. Herpes simplex 1 er oftest årsaken til oral herpes, og herpes simplex 2 oftest forårsaker genital herpes, men enten stamme kan føre til at en type herpes

Transmisjon

Herpes smitter ved hud-til-hud kontakt med en smittet person. Dette kan inkludere seksuell aktivitet for genital herpes og oral sex eller kysse for oral herpes.

Symptomer

Mange mennesker med herpes har ingen symptomer. Hvis du har symptomer, vil de vanligvis skje innen to uker for å bli smittet. Oral herpes kan forårsake sår rundt munnen. Genital herpes forårsaker sår på vagina, vulva, cervix, penis, testikler, anus eller endetarm, feber og hovne kjertler kan også forekomme.

Utbrudd

Genital herpes utbrudd oppstår vanligvis fire eller fem ganger i året, den første utbruddet kan ta to til fire uker å lege. Antall utbrudd vil ofte reduseres over tid, som vil varigheten og alvorlighetsgraden. Oral herpes varer i fem til syv dager i gjennomsnitt

Herpes dagsetapper

Genital og oral herpes har de samme fem stadier:. Kribling, blemmer, gråt, skorpedannelse og healing. Den kriblende fasen er når noen kan føle en prikking i området der et sår vil danne, huden kan også bli rød. Den blemme scenen er når blemme er dannet og fylles med væske, den gråtende scenen er når den såre bryter åpen. Den skorpedannelse scenen er når et utslett er dannet, etterfulgt av healing.

Behandling

Fordi herpes er et virus, er det ingen kur. Når infisert, vil du ha viruset for alltid. Behandling kan redusere symptomene og kan også redusere risikoen for overføring til andre.

Forebygging

Den beste måten å unngå å få genital herpes er å avstå fra seksuell aktivitet. Hvis du er seksuelt aktiv, kan du redusere risikoen ved å redusere antall samarbeidspartnere og bruke en latex eller polyuretan kondom eller dental dam hver gang du har sex. Mange mennesker med oral herpes var smittet som barn. Hvis du har en muntlig herpes utbrudd eller føler et utbrudd kommer, kan du redusere risikoen for overføring av smitte til andre ved å ikke kysse.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------