Stilling: helse > mage >

hvorfor er brystene så sår etter en periode?

  

The Basics

Det er utrolig vanlig for kvinner å oppleve sårhet i og rundt brystene når de har mensen. Brystene er ikke nødvendigvis sår like etter en periode-ofte før perioden starter og under brystene, vil også oppleve sårhet. Dette er fordi rett før en periode starter en kvinnes kropp begynner å produsere mye av progesteron og østrogen. Disse er to hormoner i kvinnekroppen.

Hormoner

Når den kvinnelige kroppen begynner å produsere en større-enn-gjennomsnittet mengde progesteron og østrogen, dette kalles premenstruelle syndrom (eller "PMS" for kort) . I tillegg til å oppleve ømhet i brystene, kan kvinner oppleve moderat til smertefulle magekramper, hodepine og raske endringer i deres stemninger. Kroppen kan også holde vann, noe som kan føre til en kvinne følelsen som hun har gått opp i vekt og er oppsvulmet. Unormalt food cravings i en periode er også vanlig.

Hevelse

Som kroppen produserer en større-enn-normal mengde hormoner, brystene begynner å svelle og utvide. Denne strekker ut huden og nervene under huden, og er det som gjør at brystene selv å føles ømt og verkende. Det er viktig å merke seg at ømhet i brystene, og hevelse kan også være et tidlig varsel tegn på en graviditet i tillegg til å bare være en normal del av den kvinnelige menstruasjonssyklusen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------