Stilling: helse > mage >

Ortho Evra er bivirkninger kontra andre p-piller

   Før du bestemmer deg for å bruke hormonell prevensjon, som p-piller eller plaster, må kvinner vurdere en rekke risikofaktorer og bivirkninger. En potensielt alvorlig bivirkning av Ortho Evra, merkenavnet for et hormonelt prevensjonsmiddel som kroppen absorberer syntetiske hormoner via en patch påføres direkte på huden, er en økt risiko for farlige blodpropper. Denne risikoen er betydelig høyere for brukere av Ortho Evra enn for brukere av prevensjonsmidler oralt

Typer

Hormonelle prevensjonsmidler arbeid for å forhindre graviditet ved å introdusere syntetiske hormoner i kroppen. P-piller, også kjent som p-piller, som brukerne ingest etter en bestemt tidsplan, er den mest populære metoden for hormonell prevensjon. Transdermal prevensjonsmidler, som kommer i form av en selvklebende lapp brukes direkte på huden, er en annen type hormonell prevensjon. Ortho Evra er en transdermal prevensjonsmiddel som inneholder hormoner norelgestromin og etinyløstradiol.

Funksjon

Både p-piller og prevensjon lapper funksjonen ved å slippe hormoner i kroppen som hindrer den månedlige utviklingen av en kvinnes egg. Ortho Evra frigjør hormoner direkte inn i huden, mens p-piller introdusere hormoner inn i kroppen gjennom inntak

funksjoner

En 2-tommers Ortho Evra patch brukes til ett av fire utpekte områder på kroppen. : magen, overkroppen utenom brystene, den øvre ytre arm eller baken. Lappen, som har en klebrig bakside som gjør at det å være på huden, forblir på plass i tre uker før den fjernes og kastes. En uke etter fjerning av den gamle patch, brukerne starter en ny syklus ved å bruke en ny patch. Kun helsepersonell kan forskrive muntlige eller transdermal piller.

Hensyn

Både p-piller og Ortho Evra patch kommer med tilhørende risiko og et bredt spekter av mulige bivirkninger, hvorav noen kan være alvorlige. En pasient skal forstå disse risikoene før du bestemmer upon a prevensjon regime. Risiko knyttet til oral og transdermal antikonsepsjonsmidler inkluderer en økt mulighet for hjerneslag og hjerteinfarkt. Bivirkninger kan være uregelmessige blødninger, kvalme, kramper og humørsvingninger. Brukere av Ortho Evra også kan oppleve smerte eller hevelse på stedet der lappen blir brukt.

Advarsel

I 2008, US Food and Drug Administration (FDA) som kreves endringer i fareetiketten av Ortho Evra patch grunn av nye kliniske testresultater knytte bruken til en økt risiko for alvorlig blodpropp, noe som kan føre til en livstruende tilstand forårsaket av arterien blokkering i lungene kalles en lungeemboli. Kvinner som bruker Ortho Evra absorberer ca 60% mer østrogen enn kvinner som bruker p-piller, noe som fører til den økte blodpropp risiko. FDA fastholder at Ortho Evra er trygt når det brukes i samsvar med instruksjonene på etiketten, og når en potensiell bruker diskuterer sin individuelle risikofaktorer med henne helsepersonell før Ortho Evra er foreskrevet eller brukt. (Se Referanser 1)
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------