Stilling: helse > mage >

Yasmin vs Yaz prevensjon

   Yaz og Yasmin er den nye bølgen i typer prevensjon. De inneholder samme dose av to hormoner og begge markedsføres for å lindre symptomer på pmdd. De har lignende bivirkninger og begge ser ut til å også behandle kviser hos unge kvinner. Hvis tatt riktig, de begge har en 99 prosent sjanse for å forhindre graviditet ved å hindre eggløsning. Som med tar noen type medisin, bør kvinner alltid konsultere sin lege for den type p-pille som er den rette plass for dem

Typer

Både Yasmin og Yaz er kombinasjonen piller. De bruker en kombinasjon av hormonene drospirenon og etinyløstradiol. De opererer på en monofasisk syklus (i motsetning til andre piller som er bifasisk og trifasisk). Dette betyr at aktive piller alle inneholder samme dose av hormoner. Inaktive piller er blir tatt mens du er på mensen til å holde deg å huske å ta pillene dine.

Time Frame

Yasmin er en 28-pillen pack. Det er 21 aktive piller og syv placebo piller. Denne typen forutsetter en 28-dagers syklus hvor du har din periode den siste uken i fire uker. Yaz markeder ideen om kortere perioder. Selv om det opererer på en 28-dagers syklus, er det 24 aktive piller og bare fire placebo piller, og dermed regulere kvinnen til en kortere periode sikt.

Betydning

Med begge disse p-piller, mensen er ment å være lettere, så de er ofte anbefalt for kvinner som lider av usedvanlig tunge perioder med overdreven blødning. De er også anbefalt for kvinner å behandle akne. Kombinasjonen av hormoner i Yaz og Yasmin lindrer enkelte ubehagelige bivirkninger som ofte forbindes med den månedlige syklusen. De har en vanndrivende effekt, slik at kvinnene ikke får den oppblåsthet, væskeretensjon og vektøkning.

Fordeler

Yaz og Yasmin har begge vært godkjent av Federal Drug Administration til assuage følelser og symptomer assosiert med pmdd . I en studie, Yaz "forbedret både fysiske og følelsesmessige symptomer på pmdd, inkludert mellommenneskelige relasjoner, arbeid produktiviteten og glede av hobbyer og sosiale aktiviteter. "Pmdd er en mye mer alvorlig form for premenstruelt syndrom. Disse pillene er bevist å redusere dybden av pmdd symptomer.

Hensyn

Alle prevensjonsmetoder har bivirkninger. Disse bivirkningene kan variere fra mild til smertefulle . For Yaz og Yasmin, bivirkningene er like. inkluderer de kvalme, ømme bryster, kramper og oppkast. Hvis dine symptomer inkluderer besvimelse eller pustevansker, bør du slutte å bruke dem og se helsepersonell.

Warning

I følge informasjon fra Planned Parenthood, bør ingen ta noen av disse p-piller hvis de har en historie med visse sykdommer. Ikke ta dem hvis du har hatt nyresykdom, leversykdom eller binyrene sykdom. Det hormonet gestagen i piller kan øke kaliumnivået og forårsake alvorlige helsemessige komplikasjoner.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------