Stilling: helse > mage >

hvor mange ganger kan du ta Plan B?

   Plan B nødprevensjon er en trygg og effektiv måte å redusere risikoen for uønsket graviditet etter ubeskyttet sex. Tilgjengelig på apotek over disk siden 2005, kan det forhindre graviditet i opptil 72 timer etter ubeskyttet sex. Men hvor mange ganger kan man trygt ta Plan B? Når? To ganger? ? Tre ganger

Hvordan fungerer Plan B fungerer?

Plan B fungerer ved hjelp av syntetiske hormoner som hindrer eggløsning, og dermed hindre graviditet. Ved å hindre eggløsning, vil et egg ikke være til stede for sædceller å befrukte.

Hvis en kvinne har allerede hatt eggløsning, Plan B pillene også arbeidet ved å gjøre livmoren ute av stand til hosting et befruktet egg. Hvis en kvinnes egg skulle bli befruktet, vil det ikke kunne implantatet inn i livmor og vil trolig bli utvist i løpet av hennes faste månedlige periode, og dermed hindre graviditet.

Hvor mange ganger kan jeg ta Plan B?

Selv effektiviteten av Plan B reduseres ikke med fortsatt bruk, er det sterkt anbefalt at du får en form for prevensjon som er designet for langsiktig bruk. P-piller, plaster, p-ring, injeksjon eller intrauterin enheten er designet for langsiktig bruk og er effektive.

Når brukt perfekt, vanlig prevensjonsmetoder er mer effektive enn nødprevensjon. Da tas innen 72 timer etter ubeskyttet sex, har Plan B en effektiv rente på 93 til 95 prosent. Da tas perfekt, på lang sikt hormon prevensjon metoder nevnt ovenfor har en hastighet som overstiger 99 prosent.

Kan jeg ta Plan B mer enn en gang i løpet av mine menstruasjonssyklus?

Ta Plan B mer enn én gang under en menstruasjonssyklus er akseptabelt, men det anbefales at du avstår fra å ha ubeskyttet sex igjen i løpet av menstruasjonssyklusen hvis du ikke ønsker å bli gravid. Men, dersom du har en annen forekomst av ubeskyttet sex, tar Plan B, uansett om du har tatt det i din nåværende menstruasjonssyklusen, vil fortsatt være effektiv.

Hvordan kan jeg få Plan B?

Plan B er tilgjengelig på de fleste apotek og på familieplanlegging klinikker som Planned Parenthood.

Hvis du er under 17, trenger du en resept fra en lege for å få Plan B. Ellers, du kan få Plan B over disk fra apoteket. Du må oppgi førerkort eller statlig ID for å bekrefte din alder og signere et papir som sier at du mottok medisinen.

Kostnad varierer mellom $ 10 og $ 50 per dose, avhengig av hvor du får Plan B.

Hva annet bør jeg vite?

Mens Plan B er effektivt for å forhindre graviditet etter ubeskyttet sex, det er ikke effektivt mot en eksisterende graviditet. Hvis du er gravid eller mistenker at du kan være, gå med legen din for å bekrefte graviditet og diskutere alternativer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------