Stilling: helse > mage >

std & STI symptomer

   Seksuelt overførbare sykdommer og infeksjoner forårsake et bredt spekter av symptomer. De kan også føre til alvorlige helseproblemer hvis venstre ubehandlet. En person kan også være smittet uten å vite det, viser ingen tegn, men passerer sykdommen videre til andre. Det er viktig at de i fare for infeksjon bli testet regelmessig og at de med tegn på seksuelt overførbare infeksjoner rådføre seg med lege umiddelbart

humant immunsvikt virus

I løpet av de to første månedene av HIV, kan mennesker har influensa-liv symptomer som varer i opptil en måned. Sene stadier av HIV kan føre til feber og nattesvette, hurtig vekttap, tretthet, hevelse lymfeknuter, diaré, sår, lungebetennelse, mørke flekker under huden og nevrologiske lidelser inkludert depresjon og hukommelsestap. Alle disse symptomene kan være forårsaket også skyldes andre problemer.

Chlamydia

Mindre enn en tredjedel av Chlamydia infeksjoner gir symptomer, og symptomer som gjør form kan være mild. Symptomene vil vanligvis vises i en til tre uker og kan være smerte mens urinering eller en unormal utflod av slim eller puss fra penis eller vagina. Venstre ubehandlet, kan klamydia føre til infisere livmorhalsen og urinveiene hos kvinner til å forårsake bekkeninfeksjon eller urinveiene og bitestikkel hos menn til å forårsake epididymitt

Gonorrhea

I kvinner, symptomer på Gonorrhea vises vanligvis innen 10 dager . De første symptomene kan omfatte blødning under samleie, smerter ved vannlating, og en blodig eller gul utflod fra skjeden. Avansert symptomer kan være kramper, smerter, blødning mellom perioder, oppkast og feber. Symptomer hos menn kan være smertefulle eller hovne testiklene, en følelse av svie under vannlating eller smertefull utslipp av puss fra penis. Gonoré kan føre til bekken inflammatorisk sykdom hos kvinner og prostata komplikasjoner og epididymitt hos menn.

Genital herpes

Det første utbruddet av herpes vises vanligvis innen to uker etter smitte og kan vare i flere uker. Utbrudd kan skje flere ganger i året, forårsaker små røde nupper som så blir blemmer og deretter kløende, smertefulle sår.

Humant papillomavirus og Kjønnsvorter

genital warts kan oppstå rundt og i skjeden og rundt anus hos kvinner og på tuppen og skaftet av penis, pungen og anus hos menn. Selv om sjeldne, kan de også vises i munn og svelg som et resultat av oral sex med en smittet person. Mange har ingen symptomer.

Bekken inflammatorisk sykdom

Smerter i nedre del av magen er det vanligste symptomet på bekkeninfeksjon. Andre symptomer inkluderer feber, vaginal diskurs, smertefull vannlating og samleie og uregelmessig menstruasjon.

Syfilis

Syfilis har mange mulige symptomer. Etter en periode med en sjanker på stedet av infeksjonen, fører syfilis ofte en periode med symptomer som kan inkludere utslett, sår hals, trøtthet, hodepine, hovne lymfekjertler og håravfall. Bare et lite antall mennesker mer fra en latent stadium til et høyere stadium, når Syfilis kan gjøre alvorlig skade på alle deler av kroppen, forårsaker mental sykdom, blindhet, hukommelsestap, hjertesykdom og død.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------