Stilling: helse > mage >

ulike prevensjonsmidler for kvinner

   I dag har kvinner en verden av valg når det gjelder prevensjon. Selv om det er nyttig å ha så mange alternativer, kan det også være vanskelig å finne ut hva prevensjon er rett for deg. Det er to kategorier av prevensjonsmidler for kvinner: barriere enheter og hormonelle behandlinger. Barrier enheter er satt inn i kroppen for å hindre graviditet, hormonelle behandlinger er de som bruker syntetiske hormoner for å unngå befruktning. Den riktige metoden for deg avhenger av din livsstil, helse og vaner.

Prevensjon Piller

P-piller er en av de mest kjente og populære former for prevensjon. Pillene består av kjønnshormoner østrogen og progesteron. Sammen utgjør disse hormonene arbeid for å hindre at eggstokkene fra slippe et egg (ovulation). For å være effektive, må en kvinne huske å ta henne pille hver dag, rundt samme tid hver dag. Når den brukes riktig, pillene har en 99 prosent effektiv rente, ifølge Planned Parenthood. Bivirkninger av p-piller kan være hodepine, kvalme, akne, høyt blodtrykk, ømme bryster, vektøkning og depresjon. Det er farlig for kvinner på p-piller å røyke.

Diaphragm

Membranen er en latex kopp som settes inn i skjeden før samleie. Den blokkerer sperm fra å komme inn i livmoren, og dermed hindre graviditet. Den har en 75 til 85 prosent effektiv rente når de brukes på riktig måte. Fordelen med å bruke en membran er at en kvinne ikke trenger å innta hormoner eller forstyrre henne kroppens naturlige syklus. Det er også bærbare og kan settes inn timer før samleie. Ulempen er at kan være vanskelig for noen kvinner å sette inn, kan ikke brukes under en kvinnes periode og kan bli skjøvet ut av plass under sex, ifølge Planned Parenthood. Det kan også øke sjansen for en kvinne å pådra en urinveisinfeksjon, eller utløse en allergisk reaksjon på stoffet.

Cervical Cap

The Cervical cap er en liten silikon kopp fylt med en sæddrepende gelé eller krem som er settes inn i skjeden og plasseres over livmorhalsen. I likhet med membran, er det bærbart og kan settes inn opptil seks timer før samleie. Men det kan være vanskelig å sette inn og kan være skjøvet ut av plass under samleie. Brukt riktig, er det en 85 prosent effektivitet rate.

Patch

The hormonal prevensjon patch er som p-piller ved at den frigjør østrogen og progesteron i en kvinnes kropp for å hindre eggløsning. I motsetning til p-piller, trenger du ikke å bruke den hver dag: oppdateringen brukes på setet, magen, overkroppen eller ytre armen en gang i uka i tre uker. På den fjerde uken, trenger du ikke bruke en patch slik at menstruasjonen begynner. Hvis den brukes riktig, har det en effektiv rente på 92 til 98 prosent. Mange kvinner som bruker lappen har lysere, kortere perioder. Bivirkninger kan være ømme bryster, blødning mellom perioder, kvalme og oppkast.

Spiralen

Intrauterin Device er en T-formet plast enhet som en gynekolog setter inn i en kvinnes livmor. To typer iuds (ParaGuard og Levonova) påvirker måten sædceller, og dermed redusere sannsynligheten for befruktning. De endrer også slimhinnen i livmoren, som enkelte mener kan hindre implantasjon hvis befruktning skal skje. Den Levonova Spiralen utgivelser også hormoner som hindrer eggløsning. Fordelen med en spiral er at når det er satt inn, trenger du ikke å tenke på prevensjon før samleie. Iuds er mer enn 99 prosent effektive, ifølge Planned Parenthood. Også mange kvinner opplever lysere perioder. Ulempen er at du kan oppleve småblødninger mellom perioder, kan utvikle en infeksjon eller spiralen kan flytte ut av sted, i så fall må tas ut og settes inn igjen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------