helse > autisme >

kjeve og ansikt smerter to uker etter en visdom tanntrekking

Posted by:  Tone Paulsen    oppdatert: 2012-05-28
Visdom tanntrekking er en felles opplevelse for tenåringer og unge voksne. Utpakking av visdom tann begrenser risikoen for smitte til tannkjøtt vev og rundt tennene, fordi visdom tennene forblir ofte delvis dekket av tannkjøttet. Det hjelper også unngå overbefolkning av tenner. De fleste visdom tann ekstraksjoner er uten problemer, men hvis du opplever smerter to uker etter oral kirurgi, kontakt din tannlege eller kjevekirurg for en oppfølging avtale

Du trenger:.
Protese reparasjonssett (e.
g.
, D.
O.
C.
u00A0Protese Repair Kit, Plate-Sveis Midlertidig Emergency protese Repair Kit).
Wooden slikkepott.
Disponibel blande cup.
Håndkle.
Cup eller parabol.

Normal Recovery Time

Normal restitusjonstid for visdom tanntrekking er 48 til 72 timer. Blødning kan forventes i opptil 10 timer etter operasjonen, være klar over at litt blod kan virke som mye når den blandes med spytt. Smerter og hevelse som varer i flere dager er normale bivirkninger av visdom tanntrekking.

Forklaringer for langvarig smerte

Smerter som oppstår mer enn et par dager etter operasjonen kan være forårsaket av en tørr socket, der det ikke er normal blodlevring i utvinning området. Du kan ha forsinket hevelse dersom intravenøs steroider ble brukt under operasjonen. En nærliggende tann eller anstrengt kjevemusklene også kan føre til langvarig smerte.

Sjeldne Komplikasjoner

Andre mulige årsaker til langvarig smerte i kjeven og ansiktet etter kirurgi inkluderer en infisert socket, en brukket eller svekket kjevebenet, eller et angrep på sinus hulrom.

Symptomer på infeksjon

I tillegg til munn eller kjeve smerter, symptomer på en infeksjon er feber på 100 grader eller høyere, hevelse og en salt smak i munnen.

Forebygging

Pass du planlegger og delta på en oppfølging avtale med din tannlege eller kjevekirurg et par dager etter visdom tanntrekking å fange noen komplikasjoner på et tidlig stadium og forhindre langvarig smerte. Følg alltid tannlegen instruksjoner om å spise, drikke og renhold ved utvinning området for å unngå komplikasjoner.

Behandling

Tannlegen kan foreslå at du bruker is og betennelsesdempende medisiner for å lindre hevelse og smerte. Du kan også minimere smerten fra hevelse ved å heve hodet mens du sover. Tannlegen kan behandle en tørr socket ved å anvende kirurgisk dressing og en lokalisert anestesi for å redusere smertene. Unngå å tygge eller sliping av tennene hvis smertene er forårsaket av kjeven muskel belastning, og bruker anti-inflammatoriske medisiner eller muskelavslappende.