Stilling: helse > barn >

bruksisme botemidler

   Bruksisme, fra det greske u03B2u03C1 . . . u03B3u03BCu03CCu03C2, er en tilstand hvor en person sliper, gnashes, eller biter tennene. Det skjer vanligvis om natten og er en vanlig type parasomni (en forstyrrende hendelse under søvn). Mens det er ingen kur, er det en rekke metoder som brukes for å behandle bruxism, fra atferdsterapi til medisinering

Therapy

For voksne, er en viktig årsak til bruxism stress. I dette tilfellet, er rådgivning foreslått, som er avslapning-fremme strategier som meditasjon, yoga, eller grunnleggende trening.

For barn er en viktig årsak til bruxism frykt, ofte forårsaket før søvn. MayoClinic. com foreslår diskutere frykt med barnet, eller ansette en rekke stress-reduksjon faktorer som et varmt bad eller lese dem før sengetid.

Dental Hjelp

En av de primære metodene for tannbehandling er bruk av en munn vakt, enten over-the-counter eller spesiallaget av en tannlege. Det største problemet med munn-kort er deres tendens til å løsne og falle ut under slipingen, og de kan være ganske ubehagelig.

Hvis dette ikke fungerer en skinne kan hjelpe. En tannlege splint består av hard akryl som passer over øvre og nedre tenner, og kan gjøres rett i tannleger kontoret.

Sholud bruxism medføre slitasje på pasientenes tenner, korrigerende kirurgi som involverer enten bruk av pålegg eller kroner kan hindre dette,. imidlertid, vil det ikke stoppe bruxism

Behavior Therapy

Det finnes to typer atferd terapi som kan benyttes i behandlingen av bruxism. Den første består av et bevisst forsøk på å ikke slipe de tenner, vanligvis ved å øve riktig munn og kjeve posisjon. MayoClinic. com antyder fokus på hvile tungen oppover med tennene fra hverandre og leppene lukket, noe som ville holde tennene fra sliping og kjeven fra knuger.

En annen mer alvorlig og involverte metode for atferd modifikasjon er biofeedback, er der sensorer brukes til kroppen som måler kroppens fysiske respons på stress. Informasjonen blir deretter gitt til pasienten i form av auditive eller visuelle signaler. Dette kan gjøres på et legekontor, men bærbare biofeedback enheter som kan tas hjemme, er langt mer praktisk.

Kapsler

En behandling, vurderes relativt nye og kontroversielle, innebærer plassering av væskefylte kapsler mellom tennene. Hvis bruxism oppstår, er det kapsler brutt, en illeluktende væske smake i munnen av den lidende, slik at han kunne våkne opp og innse hva som skjer.

Medisinering

Medisinering er ikke generelt ansett som et effektiv behandling mot bruksisme . Hvis burxism skyldes som en bivirkning, kan legen din foreslå en alternativ medisiner eller foreskrive en alternativ medisiner som kan motvirke bruxism. Til tider et muskelavslappende middel kan hjelpe hvis tatt like før sengetid.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------