Stilling: helse > barn >

muntlige nevropatisk smerte lidelse

   Nevropatisk smerte er ofte et resultat av skade på nerve avslutninger eller det sentrale nervesystemet i kroppen din. Oral nevropatisk smerte lidelse er spesifikke for nerve smerter oppleves i munnen. Årsakene til denne lidelsen er bred og kan henføres til et bredt spekter av plager og skader i nerve avslutninger finnes i munnen. Behandling for oral nevropatisk smerte lidelse inkluderer bruk av medikamenter

Om

Oral nevropatisk smerte lidelse er en veldig spesifikk type smerte i munnen. Ifølge Dr. Mariella Padilla, Dr. Glenn Clark og Dr. Robert Merrill, skriver i Journal of American Dental Association (Jada), kan nevropatisk smerte være et resultat av en rekke forskjellige plager og skader på nerve avslutninger. Som et resultat av nerve avslutninger hele tiden skyte og sende smerte gjennom det sentrale nervesystemet.

Årsaker

Dr. Padilla og hennes kolleger viser at det finnes en rekke forskjellige sykdommer som kan føre til oral nevropatisk smerte lidelse. Disse inkluderer kreft, diabetes, HIV /AIDS og systemisk lupus. I tillegg kan skader på ansiktet eller munnen utløser muntlige nevropatisk smerte. Skade på perifere nerve avslutninger kan føre til at nerver forsøker å gjenopprette nervecellen veier, noe som kan resultere i smertefulle opplevelser. I tillegg, som kroppen forsøker å vitalisere fra skadelige resultatene av sykdommer som diabetes og lupus, kan nerveender brann tilfeldig, potensielt skaper ekstreme smerter.

Symptomer

Ofte, symptomer på oral nevropatisk smerte lidelse fall inn i to kategorier-brennende følelse og prikking og nummenhet. Ifølge Dr. Padilla og hennes kolleger, er brennende følelser oppleves som om huden eller slimhinnene i munnen har blitt smertelig brent av en kjemisk. Denne brennende følelse kan ekspandere utenfor munningen til leppene og huden rett mot munnen. Prikking og nummenhet kan også oppleves direkte inne i munnen eller på huden direkte rundt munnen og leppene.

Behandling

I følge Dr. Padilla og hennes kolleger, en gang en diagnose av oral nevropatisk smerte lidelse har blitt gjort , er den primære metoden for behandling gjennom medisinering. Det finnes flere metoder for levering av medisiner, inkludert aktuelle analgetika, som deaden smerten i det berørte området. Analgetika kan leveres via dermal oppdateringer som er spesielt designet for å brukes i munnen, eller aktuelle kremer. Medisinert tyggegummi og drops er også en annen metode for å levere medisiner som adresserer de unike nerve smerten ved oral nevropatisk smerte lidelse.

Prognose

I følge Dr. Padilla og hennes kolleger, behandling og langsiktige prognosen for personer med muntlige nevropatisk smerte lidelse har økt de siste årene. I stor grad dette skyldes bedre forståelse av hvordan smerter virker i kroppen og hva som utløser smertefulle nevropatisk smerte symptomer. Som medisiner og medisinering leveringssystemer har bedret seg, har så langvarig behandling av denne smertefulle lidelsen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------