Stilling: helse > barn >

hvordan å fortelle et barn et familiemedlem er død

  Håndteringen med dødsfallet til en kjær familiemedlem er vanskelig for voksne i alle aldre. For et barn som ikke har hatt mye erfaring med et tap av denne typen, er død av en elsket én ødeleggende og forvirrende. Mens foreldrene vil ønske å skjerme barna sine fra smerte og sorg, forteller et barn sannheten er første skritt mot helbredelse og lære å takle
en.
Fortell barnet sannheten om dødsfallet. Å være up-front om hva som har skjedd er den beste tilnærmingen, ved hjelp ærlig dialog på en skånsom måte. Motstå trangen til å myke opp situasjonen ved å si sin bestemor har "gått på" eller "døde",. . Forklarer at hun er død og ikke kommer tilbake
2
Grieve med barn. En annen feil foreldre gjør, er å skjule sine sanne følelser, og nekter å gråte eller bli sint foran barnet sitt. Barnet ditt trenger å se deg sørge, slik at hun vet det er akseptabelt for henne å dele sine følelser.
tre.
berolige barnet med din egen tro. Del det du tror om hva som skjer når etter døden. Dette vil lette barnets frykt for det ukjente og hjelpe ham begynne å forstå at døden er en del av livet.
Fire.
Bistå barnet i å få gjennom den tøffe følelser. Barnet ditt vil føle trist og sint, men kan også føle seg litt skyldig og forvirret. Forsikre barnet at hun ikke hadde noe å gjøre med dødsfallet til hennes kjære, og at hun ikke kunne ha forhindret det.
fem.
Ta barnet til begravelse eller memorial service, dersom han ønsker å gå. Barnet kan føle seg redd for å slippe deg ut av syne hans og foretrekker å være nær deg, selv om det er i begravelse eller memorial. Forklarer fremgangsmåten og hensikten med en begravelse eller en tjeneste vil gjøre det lettere for ham å delta.
6.
Oppsøk hjelp om nødvendig. Hvis barnet ikke arbeider med dødsfallet til hennes familiemedlem på en sunn måte, eller om hennes oppførsel plutselig endres, nå ut til en rådgiver, lege eller prester. Bruk også andre ressurser som bøker, Internett og støttegrupper.

Tips og advarsler


 • Oppmuntre barnet til å stille spørsmål, og ta mulighetene for å starte en dialog med ham om dødsfallet av et familiemedlem.
 • La barnet få vite at det ikke er riktig eller gal måte å føle om tap henne.
 • Juster slik du forteller barnet om dødsfallet til sin alder. Ordene du bruker og måten du presenterer det vil variere fra ungdom til tenåringene.
 • Mens oppmuntre ditt barn til å delta i begravelsen er sunt, og tvang henne ikke. Ta signaler fra henne.
 • Vær forsiktig med å la din sorg komme i veien for omsorg for barnet ditt. Hvis du føler at du glir ut av kontroll, søke hjelp.
 • Prøv ditt vanskeligst å ikke mengden barnet. Det er flott å oppmuntre til kommunikasjon, men han kan også trenger plass og tålmodighet til å komme gjennom sorgen.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------