Stilling: helse > barn >

hvordan å fortelle et barn om døden til et kjæledyr

  Døden er et begrep barn har vanskeligheter med å forstå. Barn deltar på en slektnings begravelse kan tenke personen sover eller i stand til å komme tilbake på et senere tidspunkt. For et barn, er et kjæledyr død ofte den første erfaring med sorg. Fortelle barnet om et kjæledyr død er en begivenhet som du vil håndtere ettertenksomt, med empati og respekt
en.
Rydd opp opprørende detaljer. Barn normalt be om å se avdøde kjæledyr, og vil vite hvor eller hvordan dyret døde. Hvis det er aktuelt, fjerner plagsom detaljer fra åstedet, som blod eller biter av pels. Dekk til kjæledyr eller plass i en boks med lokk. Det er ikke nødvendig å fjerne kjæledyret eiendeler på dette tidspunktet.
To.
Sitt ned med barnet ditt på et sted som han føler seg trygg, slik som i slutten av sengen. Sørg for at du ikke vil bli avbrutt. Snakk i en myk stemme mens du ser inn i barnets øyne. Forklar kjæledyret død i en mild, men grei måte. Bruk ordene døde og død heller enn eufemismer som "borte" eller "bestått på. "
Tre.
Forklar at døden av dyrets kropp er for alltid. Ved behandling med dødsfallet til et kjæledyr, er det viktig at barnet forstår at dyret aldri vil flytte, se, høre eller spille igjen.
fire.
Del din tro. Hvis du tror på et liv etter døden for dyr, deler denne komfort med barnet ditt. bare være sikker på å gjenta at dyrets kropp er ferdig levende.

fem.
Besvar spørsmålet ditt barn spør. La henne vite at du er trist om kjæledyr død, og vil savne dyret. Det er greit å gråte med barnet hvis du var også knyttet til kjæledyr.
6.
La barnet å se kjæledyret hvis de spør, så lenge kroppen ikke er i en svært opprørende staten. Hvis kroppen er synlig, la barnet ta det hvis de ønsker. Når dyret ikke reagerer på berøring, hjelper det sluttføre døden i et barns øyne. Hvis barnet ikke vil vise kroppen, ikke tvinge problemet.
7.
Si farvel uansett på hvilken måte barnet foretrekker. Hold en begravelse på forespørsel, komplett med familien sørgende og en tjeneste. Husk, dette er viktig for barnet, så behandle anledningen med respekt. Mang en gullfisk har mottatt en høytidelig sende avgårde.

Tips og advarsler


 • Når et kjæledyr er i sviktende helse, eller når euthanizing er det eneste alternativet, snakke med barnet på forhånd om kjæledyret fremtiden. Plutselig, er uventet kjæledyr død vanskelig for barn å akseptere. Unngå det hvis du kan.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------