helse > barn >

grunner for metall smak i munnen

Posted by:  Line Eeg    oppdatert: 2012-02-02
Det er mange grunner for å ha et metall smak i munnen sin. Noen forhold som er angitt med en metallisk smak har langt flere symptomer enn bare et metal smak i munnen, så hvis du har denne tilstanden, og har andre store helseproblemer, er det best å oppsøke lege. Legen kan da bestemme om du har en alvorlig sykdom eller tilstand. Men hvis et metall smak i munnen er det eneste som er ute av slag med deg, er det flere årsaker, som betyr at det er flere muligheter for å utelukke.
Enten kosttilskudd, som skyldes legemidler eller en fysisk tilstand, er et metall smak et symptom og ikke en sykdom i seg selv. Hovedårsaken til et metall smak er noe i systemet ditt som reagerer med kroppens kjemi å produsere et metall smak Oral Hygiene Periodontitt, tann infeksjon og gingivitt er vanlige årsaker til et metall smak i munnen. Alle disse er infeksjoner i tannkjøttet eller tann, og kan bli ryddet opp med en resept fra tannlegen din. Du trenger å bli kvitt infeksjonen før du kan avgjøre om metal smaken er der fortsatt. De fleste som lider av dental infeksjoner vil ha smaken problemet ryddet opp sammen med infeksjonen.

Lifestyle

Mange av oss ta flere over disk medisiner, mange på en daglig basis. Noen av disse kan være ansvarlig for en metallisk smak i munnen. Prenatal vitaminer, jern og kalsium spesielt funnet å føre en metall smak i noens munn. Vanligvis smaken vil forsvinne som medisin gjør det gjennom systemet. Hvis ikke, må du kontrollere at du ikke tar for mange av kosttilskudd. Dessuten kan over disk kaldt rettsmidler forårsake en metallisk smak i munnen fordi antihistaminer tørr i munnen og bihulene ut. Dette kan noen ganger få deg til å smake metall. Mange alkoholikere har et metall smak. Dette kan være forårsaket av en rekke systemisk spørsmål knyttet til alkoholisme. Alle med et alkoholproblem bør delta på det første for å se om smaken går bort.

Sykdommer

Et metall smak i munnen kan være en indikasjon på noen alvorlige sykdommer, inkludert nyrestein, hjertesvikt, kreft og diabetes . Pass på å sjekke andre mer fremtredende symptomer (som puls og sukker nivåer) før du bestemmer et metall smak i munnen er en bestemmelse av en alvorlig sykdom.

Andre årsaker

Etter å ha kirurgi med anestesi, kan du ha et metall smak i munnen før stoffet er helt ute av systemet i en dag eller to. Et metall smak kan også være en bivirkning av å ta anti-depressiva og antibiotika. Vekttap kan også en tendens til å gjøre noens munn smaker som metall.

Behandlinger

Puss tennene og mens du er der, børste tungen. Forsiktig børste over tungen forfra og bakover. Dersom metallet smaken er borte etter børsting, men deretter returnerer et par minutter eller timer senere, har du sannsynligvis smaken fra enkelte legemiddel eller supplement du tar. Hvis du ikke kan børste den bort for selv en liten stund, kan det være en indikasjon på noe mer alvorlig.