Stilling: helse > barn >

hva er okklusjon?

   Okklusjon i odontologi er definert som kontakter mellom tennene. Dette refererer spesielt til forholdet mellom øvre og nedre tenner på lukking

Formål Okklusjon

Den øvre tennene (den maxilla) må være på linje med den nedre tennene (kjeven). De to settene må også berøre hverandre når brakt sammen.

Typer Okklusjon

Okklusjon kan deles inn i typer. Det er statisk okklusjon (kontakt mellom tennene når kjeven er lukket og stasjonære) og dynamisk okklusjonen (kontakt når kjeven er i bevegelse, for eksempel tygge). Centric okklusjonen oppstår når noen lukker kjevene til helt passe tennene sammen. Dette er også kjent som en persons vanlig bite.

Feil okklusjon

En feil okklusjon er det motsatte av okklusjon. I denne tilstanden, er det en forskyvning av tenner og /eller feilaktig forholdet mellom de to buene av tenner.

Årsaker og ulemper med feil okklusjon

malocclusions er ofte forårsaket av arvelige faktorer, som størrelse på ansikt, kjeve og tennene er noen av merkene arv. Det kan endre ens tale, påvirker måten man biter og svekke evnen til å rengjøre tennene skikkelig.

Fra feil okklusjon å Okklusjon

Ta kontakt med en tannlege eller kjeveortoped for å korrigere en feil okklusjon. Du kan bli nødt til å ha tannregulering og /eller gjennomgår oral kirurgi for å gjøre det.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------