Stilling: helse > barn >

menneskelige tannkjøtt sykdom informasjon

   Periodontal sykdom, ofte kalt tannkjøttsykdommer, viser til kroniske bakterielle infeksjoner som retter seg mot tannkjøttet, bein og vev som støtter tennene. Ubehandlet, kan de produsere komplikasjoner alt fra dårlig ånde til tapte tenner

Symptomer

Gum sykdommen er ofte smertefri og uten symptomer, noe som er grunnen til at mange folk ikke innser at de har det. Når stede, tegn er løse tenner, vedvarende dårlig ånde og tannkjøtt som er betent eller blør under tannpuss.

Årsaker

Periodontal sykdom oppstår når den klebrige bakteriene som danner plakk stivner og samler, produserer mellomrom mellom tannkjøtt og tenner. Som lommer forstørre og tannkjøttet trekker seg tilbake, nærliggende tennene løsner.

Gingivitt

gingivitt, den minst alvorlige typen tannkjøttsykdom, er smertefri og reversibel med riktig behandling. Typiske symptomer er tannkjøttet som er hovne og røde og det blør raskt.

Periodontitt

gingivitt utvikler seg til periodontitt når den ikke er behandlet og plakk fremskritt under synlige tannkjøttet. Bakterier bygger så opp, oppflamming tannkjøttet og ødelegge bein og vev som holder tennene på plass.

Forebygging

For å unngå tannkjøttsykdommer, pusse tennene minst to ganger daglig, floss daglig, kan du gå til tannlegen regelmessig for tann rengjøring, spise en næringsrik diett og unngå eller begrense snacking.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------