Stilling: helse > barn >

definisjon av bruksisme

   Bruksisme, den vanlige knuger og sliping av tennene, påvirker angivelig så mange som en av fire voksne. Mens tilstanden ikke anses livstruende, kan bruxism forårsake permanent skade på tennene

Risk Factors

Bruxism, er ifølge National Institutes of Health (NIH), antas å være primært stress indusert. Andre risikofaktorer er bl. a. depresjon, søvnvaner, kroppsholdning, kosthold og forskyvning av tennene.

Symptomer

Det NIH rapporterer at bruxism er kjent for å forårsake øreverk, kjeveledd (TMJ) problemer, søvnløshet, hodepine, ømhet i kjeven og skader på tennene.

Diagnose

Diagnosen bruxism er vanligvis laget basert på pasientens klage heller enn testresultater. Ofte er pasienter som er uvitende om årsaken til sårhet i kjeven og TMJ problemer slutt diagnostisert med søvn bruxism.

Behandling

Den vanligste behandlingen for bruxism er bruken av munnen vakter eller splinter å hindre at sliping og knuger på tennene under søvn. For pasienter med feiljustert tennene, er splint terapi vanligvis etterfulgt av kjeveortopedisk kirurgi. For pasienter med stress, angst og depressive lidelser, kan alternative behandling som hypnose, biofeedback og psykoterapi brukes.

Botox?

Overraskende, er nye behandlinger for bruxism blir vurdert ved hjelp av botulinum toxin, vanligvis kjent som Botox.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------