Stilling: helse > barn >

effekten av dental bukseseler

   Ortodontiske braces brukes til å justere en person tenner, inkludert behandling for skjeve tenner, bukk tenner og andre tannproblemer. Disse dager, seler kommer i flere forskjellige typer i tillegg til standard metal

tannlege eller kjeveortoped?

kjeveortopeder er tannlegespesialister og har opplæring i bruk av tannregulering. En vanlig tannlege generelt ikke har disse ekstra kvalifikasjoner og opplæring. Derfor, når regulering er nødvendig, må en orthodontist konsulteres.

Typer av tannregulering

Det finnes flere forskjellige typer tannregulering tilgjengelig. De vanligste er metallet bukseseler, som er laget av rustfritt stål, sølv eller gull noen ganger. Hvis noen har en allergi mot andre metaller, er gull et godt alternativ siden sjelden forårsaker det en allergisk reaksjon. I disse dager, kan metall bukseseler ha ulike farger braketter eller klare parentes. Det er også klammeparentesene som er plassert bak tennene slik at de ikke er merkbar. En av de nyere typer tannregulering tilgjengelig er klar plast type som passer over tennene for å gradvis strekke mindre problemer.

Historie

I følge Archwired. com, har tannregulering eksistert i svært lang tid, selv om de var enheter langt mer primitive enn hva vi har i dag. Arkeologer har funnet bevis i gamle graver i Egypt og Hellas, der skjeletter har hatt wire pakket rundt tennene. På 1700-tallet utviklet franskmannen Pierra Fauchard en hestesko formet enhet som kalles en bandeau som forstørret buen på munnen. Siden da, har orthodontia fortsatt å øke.

Effekter

tannregulering kan brukes av barn og voksne og kan ha gunstige effekter. Å ha rett tenner ikke bare forbedrer utseendet, men korrigerer problemer knyttet til forskyvning av tennene, slik som tale problemer eller biting og tygging problemer. Når tennene er rette og ikke skjeve, de er lettere å holde ren. En tannbørste kan bedre nå mellomrom mellom tennene rett. Selvfølgelig, rette tenner også opprette en gledelig smil som kan styrke selvtilliten.

Kostnader

Kostnaden for kjeveortopedisk tannregulering varierer avhengig av alvorlighetsgraden av tannproblemer involvert. Mange dental forsikring planer inkluderer fordeler for orthodontia og de fleste kjeveortopeder vil gjerne utarbeide en betalingsplan, med eller uten en forskuddsbetaling. Mens tannregulering er ikke billig, den lange strekker fordelene er verdt prisen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------