Stilling: helse > barn >

ettervern av visdom tennene fjerning

   Selv om visdom tennene kan være nyttig for å tygge maten, de ofte presenterer problemer. Visdom tenner vanligvis bryte ut om 17 år, i henhold til "Torres og Ehrlich Modern Dental Assisterende. " Disse tennene --- også kalt tredje jekslene --- kan bli påvirket hvis kjeven er ikke stor nok for dem, eller de kan delvis bryter ut. The American Dental Association sier at dette kan føre til en bakteriell infeksjon eller tann skader. Det er da kirurgisk utvinne disse visdom tennene anbefales

Bleeding

Etter fjerning av en visdomstann, foldet sterilt gasbind plasseres over tannen socket vil kontrollere blødning og stimulerer dannelsen av en blodpropp og helbredelse . (En blodpropp er viktig fordi den beskytter såret til vev og bein form. ) Hold gasbind på plass i minst 30 minutter. Men, hvis blødningen vedvarer uten å stoppe, ringe tannlege kontoret. Ikke avbryt blodpropp med tungen eller ved å skylle munnen kraftig. Unngå også å anstrengende aktivitet for dagen for å unngå løsner blodpropp.

Hevelse

Ta ibuprofen etter operasjonen for å bidra til å stoppe og kontrollere hevelse samt å lindre smerte. Tannlegen kan også gi deg et kraftigere smertestillende, og hvis så, følge hans ordre. Plasser en kald pakke på de sårede område av ansiktet på en syklus på 20 minutter på og 20 minutter av de første 24 timene. Etter den første 24-timers periode, sted ekstern varme til det samme området for å øke blodsirkulasjonen i vevene. Også begynne å forsiktig skylle munnen med en varm salt løsning annenhver time for å stimulere helbredelse (1 ts. Salt til 8 oz. Varmt vann).

Komplikasjoner

Hvis den helbredende prosessen er mislykket, tørr socket ( også kalt alveolitt) kan forekomme. Dette er en smertefull tilstand som skjer to til fire dager etter at tannen trekkes ut. Dry socket kan skje hvis ikke nok blod forsyning er nå tannen kontakten, er det socket skadet på noen måte, oppstår infeksjon i uttaket eller blodpropp i kontakten er fjernet. I denne situasjonen, gå til tannlege kontoret for å motta en stripe av iodoform gasbind. Gasbind inneholder en aktuell antiseptisk som hindrer infeksjon, og er dyppet i en medisin som lindrer den nerve avslutninger i konkurranseutsatt bein. Da pakket i stikkontakten, gasbind også forhindrer maten fra å komme inn i såret.

Suturer

Hvis tannlegen bruker ikke-absorberbare suturer (som silke, polyester fiber eller nylon), gå tilbake til å ha suturene fjernet i omtrent fem til syv dager, avhengig av hva som tannlegen anbefaler.
Etter sutur er fjernet, tannlege teamet vil vanne området med en antiseptisk eller varm salt løsning hvis blødningen skjer. En komprimere vil bli plassert på området kort for å stimulere clotting.
Hvis tannlegen bruker absorberbare suturmaterialer (for eksempel katgut eller polyglactin 910), vil disse materialene oppløses på egen hånd og bli absorbert av kroppen under helbredelsesprosessen .
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------