Stilling: helse > barn >

hvordan ta vare på en knust kjeve

  En skade på ansiktet ditt fra en bilulykke, industri eller idrett uhellet, eller til og med en fysisk angrep kan føre til et brudd i underkjeven bein, også kjent som kjeven. Symptomer er blødning fra munn, blåmerker og hevelser, kjeve tetthet, løse eller ødelagte tenner, unormal humper på kinnet eller kjeve, nummenhet i ansiktet (spesielt den nederste kant) og vanskeligheter med å bevege kjeven. En brukket kjeve krever umiddelbar medisinsk behandling, men et familiemedlem eller en venn kan ta skritt for å hjelpe omsorg for kjeven din før du kan få profesjonell hjelp. Og når du nettopp har hjemme, kan du følge en spesiell diett og tannlege-tannpleierutine inntil kjeven fungerer normalt igjen

Du trenger:. .
Ice
Bandasje som er enkel å fjerne.
Container å fange spytte, blod eller oppkast.
Væsker å drikke, spesielt protein-rike drikker.
Blender til flytende næringsrik mat.
Baby-størrelse, myk tannbørste.


en.
Bruk isen i kjeven til å lette smerte og hevelse.
To.
vikle en bandasje rundt kjeven din, og over toppen av hodet for å holde kjeven på plass. Bandasjen bør være lett å fjerne, i tilfelle du trenger å ta det av raskt å kaste opp. Eller, vugge i kjeven på plass med hendene mens noen tar deg til lege. Ta en beholder til å fange spytte, blod eller oppkast.
Tre.
Vent til legen din for å finne ut om du har en mindre brudd eller en som er mer alvorlig. Mindre skader kan kreve smerte medisin og et mykt eller flytende diett. For mer alvorlige skader, er kirurgi vanligvis nødvendig. Etter operasjonen vil kjeven bli kablet lukket for å holde det stabiliserte seg.
fire.
Opprettholde en flytende eller myk kosthold, som anbefalt av legen din. Hvis skaden krever at kjeven til å være kablet stengt, den helbredende prosessen i løpet av denne tiden av stabilisering kan ta to til seks uker. En spesiell diett anbefalt av Stanford University for kjeve kirurgi pasienter antyder tynn eller klare væsker, som vann, juice, melk og utvannet supper, i de første dagene. Til slutt, kan du drikke tykkere væsker, inkludert måltid erstatning vibrering, for å øke inntaket av næringsstoffer.
fem.
Begynn å øke protein og vitamin C forbruk etter den første uken, anbefaler Stanford eksperter 'diett. Bruk blender til flytende matvarer som bananer og peanøttsmør og legge dem til drikkevarer. Du bør også begynne å spise most supper og stuinger, baby mat, havremel og andre myke, næringsrik mat. For å øke kalorier, kan du legge is i drinker og rister.
6.
Børst tennene og skylle munnen etter å ha drukket noe annet enn rent vann, ifølge Stanford's anbefalinger. En baby-størrelse tannbørste vil gjøre jobben mer behagelig.

Tips og advarsler


 • Ifølge Stanford University's diett for kjeve kirurgi pasienter, er det viktig for kvinner mellom 15 og 50 til konsumere 2000 til 2100 kalorier per dag. For menn på samme alder, er anbefalingen 2700 til 3000 kalorier per dag. Disse beløpene vil variere i henhold til din høyde og normal vekt.
 • Komplikasjoner fra et brukket kjeven kan være alvorlige. Din luftveier kan bli blokkert, forårsaker pustevansker. Du kan også oppleve kraftig blødning. Det er svært viktig å søke legehjelp umiddelbart.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------