Stilling: helse > barn >

visdom tann infeksjoner

   De fleste får sin visdom tennene eller tredje molar i alderen 16 til 25 år. Problemet oppstår når kjevebeinet ikke er bred nok til å imøtekomme disse tennene, og de blir påvirket eller fast under tannkjøttet

smerte og hevelse

Med utbruddet av visdomstennene i tannkjøttet blir hovne og smertefulle. Denne smerten kan kontrolleres med smertestillende og saltvann gargles.

tannråte

Når visdom tennene bryter ut de kommer i kontakt med mat partikler som sitter fast til dem, slik at tannen og eventuelt tilstøtende tennene råtner. Dette resulterer i uutholdelig smerte og hevelse.

Tannkjøtt infeksjon

Når matrester og bakterier står fast til visdom tennene, kan de forårsake en infeksjon eller pericoronitis om igjen uten tilsyn. Munnen blir smertefullt og hovent, forårsaker dårlig ånde.

Cyster

Når tannen er påvirket, og det er utbruddet av infeksjonen, væskefylte cyster vises på tannkjøttet, forårsaker tann skade, et stort skifte i sett med tenner og bein ødeleggelse.

Svulster

Det cyster som vises rundt det infiserte området, når de ikke behandles, kan utvikle seg til svulster. Disse tumorer, om ikke fjernet, forårsake store skader, fortrenge tenner og brudd kjever.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------