Stilling: helse > graviditet >

Fordelene med gull tannfyllinger

   Tradisjonelt, er gull brukes til å fylle tenner som har hull i tennene. Mens polymer fyllinger har blitt standard i tannen fyllinger, er gull fortsatt en av de beste stoffene for å korrigere hulrom. Gold er en unik metall som er mykt nok til å ikke skade noen omkringliggende tenner, men også sterke nok til å holde formen i mange år. Det er noen ulemper til gull fyllinger, slik som materialer til å komponere legeringen

Historie

I 1840-årene gullet ble brukt i tannpleien arbeid av kondens små gull folie i spoler, som var plassert på tennene av pasienter. Gold spoler var vanskelige å plassere på tennene og gull fyllinger nødvendig lim. Under borgerkrigen gullet fyllinger her er den mest populære formen for å fylle et hulrom.

Betydning

Gold fyllinger er mye sterkere enn sammenlignbare materialer. Når du har gull fyllinger, kan du forventer at de skal vare i minst 15 år med riktig munnhygiene. Siden holdbarheten av gull er mye sterkere enn en polymer fylling, pasientene er i stand til å spise noe mat de ønsker uten å bekymre av løsne fyllet. Gull fyllinger blir ofte bedt av pasienter for deres estetiske appell.

Typer

Det er to hovedtyper av gull fyllinger du vil møte hos tannlegen. Disse er gull innlegg og gull onlay fyllinger. Forskjellene ligger i hvordan de er plassert på tann din. Med gullet inlay fylling, plasserer tannlegen fyllet på den bitende overflaten av tennene dine. Inlays er normalt svært små, men ofte er plassert på de mest brukte flatene av tennene dine. Gold onlays er mye større enn inlays og brukes når en stor del av tannen er blitt erodert pga hulrom. Gull inlays og onlays er tilpasset gjort av tannlegen og er satt på plass ved bruk av dental sement.

Hensyn

Gold er en av de sterkeste materialene som brukes tannfyllingsmaterialer. Gull fyllinger krever mer arbeid på vegne av tannlege, og dermed prisene på disse fyllinger er mye høyere enn for plastikk harpiks og sølv fyllinger. Gull fyllinger også ta mye lengre tid å produsere, og flere besøk til tannlegen er nødvendig for tann listverk og innredninger. Likevel, vil gull fyllinger vare minst et tiår mer enn sine billigere kolleger.

Advarsel

Gold fyllinger er synlige for øyet, noe som gjør plassering av disse fyllinger svært viktig. Tannlegen vil anbefale gull fyllinger for tennene hvis de ikke vil være synlig når du smiler eller snakke. Restaurering av gull fyllinger er betydelig dyrere da det av sine motparter. På grunn av dette, er det viktig at du tar ekstra vare på fylling for å sikre at plasseringen er sikker og kommer ikke løs.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------