Stilling: helse > graviditet >

hvordan å behandle en graviditet utenfor livmoren

  En ektopisk graviditet er ofte referert til som en tubal svangerskapet fordi 95 prosent skjer i en egglederen. En graviditet utenfor livmoren må behandles umiddelbart for å unngå egglederen skade eller livstruende blodtap. Når identifiseres tidlig, ektopiske graviditeter er mulig å behandle med medisiner som stopper graviditeten. Hvis svangerskapet er videre sammen, blir laparoscopy vanligvis utføres for å fjerne ektopisk vev og reparere egglederen
en
<. . br> gjennomgår flere blodprøver for å måle graviditetshormonet (hCG) nivåer og en ultralyd til å påvise en graviditet utenfor livmoren så tidlig som mulig.
to.
Velg å behandle svangerskapet med medisiner hvis oppdages tidlig eller det er ingen tegn til blødning i egglederen. Dette innebærer vanligvis en injeksjon av metotreksat.
Tre.
Følg opp med flere blodprøver i løpet av uken for å sjekke om hCG nivåene synker. Hvis hCG nivå har et betydelig fall etter en uke, da vil du bli testet en gang i uken inntil hCG nivået indikerer en vellykket avsluttet svangerskap.
Fire.
Motta annen dose av metotreksat dersom din hCG nivåene ikke slippe etter en uke. Fortsett å overvåke hCG nivåene som beskrevet i trinn tre.
Fem.
Fortsett med laparoskopi hvis hCG nivåene ikke slippe og ektopisk veksten kan føre til en tubal brudd. Legen gjør en lite snitt nær eller i navlen og fjerner ektopisk vev. Den egglederen er enten repareres eller fjernes.
6.
Monitor hCG nivåene etter operasjonen. Hvis nivået er fortsatt høyt, ytterligere operasjon eller behandling med metotreksat kan være nødvendig for å hindre vekst av fosterets celler som ikke ble helt fjernet under operasjonen.

Tips og advarsler


 • Methotrexate er mest vellykket som eneste behandling i løpet av de første seks ukene av svangerskapet.
 • Behandling kan ikke være nødvendig når en tidlig graviditet utenfor livmoren viser tegn til miscarrying naturlig. Bør imidlertid regelmessig testing av hCG nivå gjennomføres for å sørge for at de faller.
 • Emergency operasjon er nødvendig når en graviditet utenfor livmoren fører til at egglederen til å sprekke. Vanligvis den knuste røret er skadet repareres og må fjernes.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------