Stilling: helse > graviditet >

hvordan å sammenligne sølv legering, gull, porselen eller harpiks som en fylling for hulrom

  Når en tann er skadet av tannråte til det punktet for å forårsake et hulrom, er det nødvendig å få en fylling fra en tannlege for å gjenopprette tann og forhindre ytterligere forfall. Etter forfallet er fjernet, er en fyllmasse festet til tannen. Det finnes flere forskjellige typer fyllingsmaterialer brukt, inkludert sølv legering (også kalt amalgam), gull, porselen og kompositt harpiks. Ingen type av materialet er rett i enhver situasjon. For å avgjøre hvilken som vil arbeide for hulrom din, må du vurdere mange ulike faktorer.
en
Ha en tannlege undersøke hulrom og diskutere alternativer. . . Med hulrom som er veldig store, kan kompositt harpiks fyllinger ikke anbefales fordi den kan chip eller erodere over tid. Vanligvis, harpiks fyllinger bare siste 3 til 10 år.
To.
Sammenlign kostnadene for hver type fyllmaterialer og vurdere hvor mye du har råd til å betale for å få tennene fylt. Noen fyllingsmaterialer er vesentlig dyrere enn andre. Gull og porselen er de dyreste alternativene, og sølv legering og sammensatte harpiks er relativt billigere.
tre.
Vurder plasseringen av hulrommet når du sammenligner de forskjellige fylling alternativene. Mens alle materialer er vanligvis brukes i ryggen jeksler, er sammensatt harpiks det vanligste valget for fyllinger i fortennene fordi den kan matche fargen på tennene nøye.
Fire.
Bestem hvor mye utseendet av tannen betyr noe for deg etter den har blitt fylt. Porselen og kompositt harpiks er regnet som de mest attraktive materialer for tann fyllinger fordi de tett etterligne fargen på tennene. Sølv og gull legering fyllinger er forholdsvis svært merkbar.
Fem.
Sammenlign holdbarheten av ulike fyllingsmaterialer for hulrom når vi leter etter en restaurering som vil vare så lenge som mulig. Gull fyllinger kan vare i 20 år eller mer, og porselen varer mye lenger enn harpiks. Sølv legering fyllinger kan bli opphevet eller korrodert over tid og kan bare siste 5 til 7 år.
Seks.
Ta flekker i betraktning. Folk som drikker mye kaffe, mørk farget brus og te, eller som røyker jevnlig kan være lurt å unngå å fylle hulrommene med kompositt harpiks, som det har en tendens til å farge lettere enn andre materialer.

Tips og advarsler


 • Folk har ofte sølv legering fyllinger fjernes og erstattes med porselen eller kompositt fyllinger for å forbedre utseendet på munnen.
 • Folk har av allergiske reaksjoner på enkelte typer fyllingsmaterialer. I slike tilfeller er å fylle ut og et annet materiale er valgt.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------