Stilling: helse > graviditet >

hvordan ta vare på sensitive tenner

  Hvis du har følsomme tenner, kan du føle smerte når tennene er rørt eller utsettes for varme eller kald mat. Tilstanden, som kalles "dentin overfølsomhet," oppstår når røttene av tennene blir utsatt på grunn av tannkjøttsykdom (den vanligste årsaken), overdreven børsting, aldring eller tann sliping

Du trenger:. .
Dental Floss
Elektriske tannbørster.
Ekstra myke tannbørster.
Munnvann.
Tannkrem for sensitive tenner.
Dental Floss.


en.
Se tannlegen først. Han eller hun kan forsegle sensitive området med et bindemiddel eller forskrive en fluor gel, som kan bli gnidd inn i tannkjøttet etter børsting.
to.
Bruk en tannbørste med ekstra myk bust, og ikke børste horisontalt, som utsetter tann røtter.
tre.
Bytt til en tannkrem formulert spesielt for sensitive tenner.
fire.
Unngå stimuli som utløser smerte. Varmt eller kaldt mat som iskrem og kaffe, søt eller sur mat slik som sitroner og godteri, og sure matvarer som vin og grapefruktjuice ofte føre til problemer for folk med sensitive tenner.

Tips og advarsler


 • Hvis du skjærer tenner, vurdere stress-reduksjon teknikker som trener.
 • Det er viktig å gå til tannlegen først for å finne den underliggende årsaken til overfølsomhet, som kan være hulrom, svulster eller andre problemer.
 • Hvis symptomene vedvarer, eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller bekymringer, anbefaler vi at du kontakter en tannlege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell tannlege råd eller behandling.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------