Stilling: helse > graviditet >

mellomøret infeksjon hos spedbarn

   Midt-øret infeksjoner, eller otitis media, er svært vanlig hos spedbarn og småbarn. Noen ganger kan de føre til mer alvorlige inngrep, som kirurgi, men for de fleste babyer, er de midlertidige sykdommer som kan behandles enkelt

Du trenger:.
Syk gutt
. Spesifikke medisin for barns sykdom.
teskje.
sukker.

Årsaker

Bakterier eller virus vanligvis forårsaker ørebetennelser, men noen ganger allergi kan føre til infeksjoner også. I boken sin, "Hva kan man forvente det første året," forfattere Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff og Sandee E. Hathaway skrive at babyer er spesielt utsatt for mellomøret infeksjoner. Den Eustachian rør, som drenerer væske og slim fra ørene nedover ryggen i nese og hals, er kortere i en baby, så bakterier kan enkelt reise gjennom dem inn i mellomøret. Dette gjelder spesielt fordi babyer tilbringer mye tid liggende på ryggen. Spedbarn "rør er også horisontal enn vertikal, som voksne", er så dårlig drenering. I tillegg gjør den korte lengden på babyer "rør dem mer utsatt for blokkering. Når væsken ikke kan renne normalt, bygger den opp, skaper en perfekt hekkeplass for infeksjon-bakterier.

Symptomer

Ear infeksjoner kan være smertefullt, og fordi babyer kan ikke fortelle oss hva som plager dem, de ofte får usedvanlig kresen. Mange spedbarn trekke eller gni ørene når de har det vondt. Ifølge Eisenberg, Murkoff og Hathaway, noen ganger, stråler smertene i kjeven og gjør suge ubehagelig, så spedbarn kunne gråte under feedings. Øret infeksjoner er ofte ledsaget av feber, men ikke alltid. Av og til babyer med ørebetennelser har kvalme, oppkast og tap av appetitt. Mange små med ørebetennelse viser ingen åpenbare symptomer i det hele tatt, og smitten kun blir tydelig når en lege jevnaldrende inn i barnets øre. Ved eksamen, vises en infisert trommehinnen røde og svulmende. Uten behandling, press kan sprenge trommehinnen, slippe pus inn i ørekanalen.

Behandling

I følge forfatterne av "Hva kan man forvente det første året," øret infeksjoner krever medisinsk behandling og kan ikke bli helbredet hjemme. En barnelege kan forskrive antibiotika for å eliminere bakteriell infeksjon så vel som en anti-inflammatorisk medikament for å redusere hevelse. Barnas ibuprofen eller paracetamol kan gis for å lindre smerte. En decongestant også kan bidra til å åpne et blokkert rør og eliminere sinus drenering, som ofte går forut og kompliserer ørebetennelse, men disse skal kun gis til spedbarn hvis foreskrevet. Noen ganger, leger også foreskrive eardrops. Varm anvendt på øret i form av en varm komprimere eller oppvarming pad med lav kan redusere smerte. Babyer og små barn som har kroniske øre infeksjoner kan behandles med en myringotomy-mindre operasjon for å drenere væske fra infiserte øret -. Eller innsetting av en liten rør for å drenere væske

Forebygging

Eisenberg skriver at det er ingen sikker måte å forebygge ørebetennelser, men foreldre kan ta noen skritt for å redusere risiko. Den første av disse er generelt god helse, inkludert god ernæring, rikelig med søvn og regelmessige legekontroller. Amming i minst tre måneder vil bygge opp en nyfødt immunitet. Når et barn har en forkjølelse, mate ham i oppreist stilling og heve overkroppen mens du sover (legger du et par puter under hans madrass, aldri i sengen) vil hindre Sinus avløp fra innsamling i ørene. For babyer med allergier, kan slimhinneavsvellende midler hindre sinus drenering (spør legen din før administrering). Legene tror ikke at øret infeksjoner er smittsomt gjennom direkte kontakt, men babyer som går på barnehage synes å være mer sårbare.

Advarsel

Et fremmedlegeme i øret, svømmer øre og symptomer på en luftveisinfeksjon kan etterligne øre infeksjon, så det er absolutt nødvendig å se en lege for en riktig diagnose. Alvorlige øret infeksjoner kan føre til hørselstap, så det er viktig å få barnet behandles så snart du merker symptomer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------