Stilling: helse > graviditet >

milt lidelser

   Ved å produsere hvite blodlegemer, spiller milten en viktig del i kampen mot bakterier og ødelegge celler som er skadet og gamle. Ligger over magen på venstre side, serverer milten til å styre volumet av blod som går gjennom kroppen

forstørret milt

En forstørret milt ikke kan være ledsaget av noen symptomer, og diagnosen er oftest funnet under blodprøver eller bildediagnostikk. En av de mest aksepterte tell-tale tegn på en forstørret milt er en smerte i venstre øvre venstre abdomen-en smerte som noen ganger bli verre når du tar et dypt pust.

Årsaker til en forstørret milt

En forstørret milt kan skyldes en bakteriell infeksjon, virusinfeksjon (mononukleose, særlig), parasittinfeksjon som malaria, lever sykdommer som skrumplever, anemi, visse kreftformer (leukemi, Hodgkins sykdom ) eller en metabolsk tilstand. En blodpropp eller andre press på årer i lever og milt kan også føre til at milten til å bli utvidet.

En sprukket milt

En sprukket milt er vanligvis forårsaket av en hit i magen eller brystet. Dersom milten er involvert, kan det briste umiddelbart, eller til og med dager eller uker etter skaden. Når milten brister, kan en stor mengde blod helle inn i bukhulen, og skaper en nødsituasjon. Symptomer inkluderer abdominal ømhet og smerter.

Fjerning av milten

Ta av milten er vanligvis det siste alternativet, som sitt fravær svekker kroppens evne til å bekjempe infeksjoner. Men andre organer, som leveren, gå inn og absorbere mye av milten ansvar.

Grunner til å fjerne milten

A splenektomi (fjerning av milten) kan anbefales i tilfeller der en cyste eller abscess er finnes i milten, eller hos pasienter med sigdcelleanemi, kreft eller cirrhose.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------