Stilling: helse > graviditet >

osteopeni øvelser

   Osteopeni er et betydelig tap av bentetthet eller beinmasse, som rammer om lag 34 millioner amerikanere. Det mest typisk rammer personer over 50 år. Selv om det ikke blir betraktet som en distinkt sykdom, er det en viktig indikator for fremtidig utvikling av mer alvorlig tilstand som kalles osteoporose. Deltagelse i visse former for trening kan hjelpe dempe eller reversere osteopeni er potensielt skadelige virkninger

diagnose osteopeni

Du kan være. diagnostisert med osteopeni hvis du gjennomgår testing av bentetthet. Mens farene ved synkende beinmasse ble sett primært skal gjelde for kvinner, er forskerne nå erkjenner risikoen ved denne tilstanden for menn også. Bentetthet testing er ofte utføres ved en rekke forskjellige steder på kroppen, inkludert ryggsøylen, hofter, håndledd, fingre, hæler og shin bein.

Øvelse eller medikamentell behandling?

Mens noen leger kan anbefale å behandle din osteopeni med samme slags medisiner som brukes til behandling av osteoporose, ifølge Johns Hopkins University (www. johnshopkinshealthalerts. com), kan denne tilnærmingen ikke være gyldig. Blant andre faktorer, sitere de har potensial for skadelige medisiner bivirkninger og den relativt høye kostnadene ved medikamentell behandling. Som et alternativ til medisinering, konsultere legen din og vurdere å engasjere seg i et treningsprogram i stedet.

Osteopeni Øvelser og resultater

Ikke alle øvelsene er like egnet til å bekjempe virkningene av osteopeni. Faktisk, en studie utført ved University of Missouri-Columbia funnet at engasjerende i lav-effekt øvelser som for eksempel sykling kan faktisk utløse økte nivåer av osteopeni selv i konkurrerende idrettsutøvere. For å unngå forverring din tilstand, fokuserer i stedet på øvelser som krever at du bære en vesentlig del av din egen kroppsvekt. Eksempler på denne formen for trening er jogging, gåing, løping, lav effekt aerobic og tau hopping. Hvis du deltar i denne type aktivitet tre ganger ukentlig i en periode på seks måneder, kan du være i stand til å øke bentetthet med så mye så mye som to eller tre prosent. Denne gevinsten kan slå ut så mye som 15 prosent reduksjon i mottakelighet for beinbrudd.

Fordeler fra vekt-bærende eller høy-effekt trening ble også avdekket av Erlangen Fitness osteoporose Prevention Study, som rapportert av American Academy of Family Physicians på www. aafp. org. Ifølge studien, kan du være i stand til å opprettholde bentettheten i områder hvor ikke-exercisers vil ikke, slik som din hofteledd. Du kan også oppleve redusert nivå av smerter i områder inkludert ryggraden din.

Flere fordeler

I tillegg til forbedringer direkte relatert til osteopeni din, regelmessig trening vil øke din generelle styrke og utholdenhet, og kan også redusere nivåene av farlig kolesterol og fettstoffer triglyserider. Rådfør deg med lege eller fysioterapeut for veiledning på flere egnede øvelser for osteopeni.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------