Stilling: helse > graviditet >

Strukturen i brystet

  

Milk Produksjon

Det primære formålet med kvinnelige bryst er produksjon av melk for avkom. Lobules er strukturer i brystet som produserer melk når hormoner i svangerskap, fødsel og forløsning utløse produksjonen skal begynne. Melken reiser gjennom kanaler til den når brystvorten der det kommer ut av kroppen. Selv om bryster varierer i størrelse, de strukturer som produserer og transport melk er generelt de samme størrelse i de fleste kvinner.

Extrernal Kjennetegn

Den ytre kjennetegn av brystene inkluderer brystvorten, areola og omkringliggende vev. Brystvorten er i midten av brystet og inneholder svært følsomme nerveender. Dette er hvor melken kommer ut. Areola er mørkere kjøtt som omgir brystvorten. Når et spedbarn låsene på sin mor for melk, tar han i brystvorten, og i alle fall deler av areola inn i munnen hans.

Det omliggende vev av brystene vokser under puberteten (som gjør at areola og brystvorten) og varierer sterkt i størrelse blant eldre kvinner. Den mannlige bryst mangler overflod av omkringliggende vev som den kvinnelige bryst besitter. Hanner har areolas og brystvorter, men de generelt er mindre enn en kvinnelig.

Andre Intern Kjennetegn

I tillegg til melk produksjon strukturer, brystene primært inneholder fett og bindevev. Bindevev i bryst kalles stroma. Det er ingen muskler eller bein i brystene, men det finnes underliggende strukturer. Musklene under brystet området er kjent som pectoral muskler. Bones som ligger under det pectoral muskler er ribbeina, tjener til å beskytte hjertet og lungene. Arterier og kapillærer frakter oksygen rundt i brystene. Lymph kanaler og knutepunkter, som er en del av immunsystemet, er funnet i brystene og utvide oppover til armhulen områdene.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------