Stilling: helse > graviditet >

spina bifida occulta i babyer

   Når en mor går for en rutine prenatal eksamen, har hun ikke forventer å høre "Barnet har ryggmargsbrokk. " Tanker av deformerte ryggrader og lærevansker kan fylle hodet ditt når du tenker på denne sykdommen, men den gode nyheten er ikke alle former for spina bifida vil så sterkt påvirke babyens liv. Her er hva du trenger å vite om en type av spina bifida, som kalles spina bifida occulta

Hva er ryggmargsbrokk Occulta?

Spina bifida occulta er den mildeste formen for spina bifida en person kan ha. Ordet "occulta" betyr "skjult", og treffende beskriver denne sykdommen.

Babyer født med ryggmargsbrokk har mangelfull utvikling av hjernen, ryggmargen eller ryggmargen dekker. Med spina bifida occulta, en fødsel defekt 5 til 10 prosent av amerikanere har, er ryggraden og nerver ikke påvirket, men minst en ryggvirvel er ikke riktig utformet.

Hva er årsaken til ryggmargsbrokk?

Spina bifida begynner mens babyen fremdeles er i mors liv. Vev som skal skape nevralrøret ikke tett i babyer med spina bifida, dette gjør at ryggvirvlene til å åpne, noe som resulterer i ryggmargsbrokk.

Ingen er helt sikker på hva som forårsaker noen form for ryggmargsbrokk, hvis babyens mor har høy feber under svangerskapet, kan barnet sjansene for å utvikle spina bifida øke. I tillegg kan mødre som tar valproinsyre å kontrollere epilepsi anfall også ha større risiko for å føde et barn med ryggmargsbrokk.

A folsyre mangel i venter mødre er også knyttet til ryggmargsbrokk, og siden dannelsen av nevralrøret skjer før de fleste kvinner vet at de er gravide (21 til 28 dager etter befruktning), bør kvinner som kan bli gravide ta 400 mcg av folsyre daglig, fortsetter gjennom svangerskapet.

Symptomer

Babyer og barn med spina bifida occulta sjelden har bivirkninger vanligvis assosiert med andre typer av spina bifida, som blære-kontroll problemer, ADHD og lærevansker. Vanligvis er det eneste ytre tegn på spina bifida occulta ett smilehull, fødselsmerke eller lapp av hår på korsryggen. I mange tilfeller, selv disse er ikke tilstede.

Diagnose

Spina bifida er vanligvis oppdaget før en baby blir født og behandling kan noen ganger begynne i livmoren.

AFP (alfa-getoprotein ) tester, gitt til gravide kvinner i deres 16nde-18nde uke av svangerskapet, kan diagnostisere spina bifida, som kan rutinemessig ultralydundersøkelser.

Noen ganger, når spina bifida occulta ikke blir oppdaget gjennom disse prenatal testene, kan en person aldri vet han har det med mindre en senere X-ray eller MR avslører sykdommen.

Behandling

I nesten tilfeller, babyer og barn med spina bifida occulta ikke krever behandling av noe slag. I sjeldne tilfeller kan babyer kreve kirurgi.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------