Stilling: helse > graviditet >

tegn på graviditet etter tubal ligation

   Kvinner som er bestemt deres reproduktive dager er bak dem ofte velge en tubal ligation som en permanent løsning på mulig unnfangelse. Denne kirurgiske prosedyren er vanligvis gjort på poliklinisk basis, og tar ca 30 minutter. En tubal ligation er gjennomført av en kirurg som vil enten cauterize eller klemme av eggledere med en ring, klipp eller gummi band for å forhindre fremtidige graviditeter

Funksjon

En tubal ligation, også referert til som «binde rørene," er en kirurgisk prosedyre som brukes til å lukke en kvinnes egglederne. Den egglederne koble eggstokkene til livmoren og gir passasjen for et befruktet egg å reise for implantering i livmorveggen under svangerskapet. Når en kvinne har tubal ligation operasjon, er hun ansett for å være steril og bør ikke lenger være i stand til å bli gravid.

Misforståelse

Noen mennesker tror at når en tubal ligation har skjedd og utvinning fra operasjonen er fullført , er det ingen mulighet for å bli gravid. Mens kirurgiske steriliseringsprosedyrer er svært lykkes i å hindre graviditet, er fortsatt en liten sjanse for graviditet enda. Ifølge en studie i New England Journal of Medicine, av 10 685 kvinner som hadde tubal ligation kirurgi, 143 kvinner, eller 1,3 prosent, hadde sterilisering feil som resulterte i svangerskapet.

Identification

Kvinner som gravid etter å ha tubal ligation kirurgi kan klage over symptomer vanligvis assosiert med graviditet som kvalme, hodepine, ømme bryster, cravings, overfølsomhet for lukt, kramper, blødninger, tretthet og forstoppelse. Hvis egglederne har smeltet sammen igjen, er det mulig for en normal graviditet oppstår. Hvis de ikke har og en kvinne blir gravid, ville det resultere i en graviditet utenfor livmoren. Tegn på graviditet utenfor livmoren kan inneholde skarpe knivstikking bekken eller magesmerter, vaginal småblødninger, smerter i korsryggen, lavt blodtrykk, og besvimelse eller svimmelhet.

Teorier /Spekulasjoner

Kvinner som har blitt gravide etter deres tubal ligation kirurgi kan ha en økt sjanse for å bli gravid igjen. Også kvinner som har lidd av en graviditet utenfor livmoren etter en tubal ligation er potensielt en økt risiko for fremtidige ektopisk svangerskap. Det er anslått at en kvinne er sjansene for graviditet utenfor livmoren øker med cirka 15 prosent med hver ektopisk svangerskap hun har.

Advarsel

Enhver kvinne som har hatt en tubal ligation og tror hun er gravid bør kontakte helsepersonell umiddelbart . Hvis en graviditet ikke oppstår etter en tubal ligation, er det en økt risiko for at det er en unormal, eller utenfor livmoren, graviditet som kan oppstå inne i egglederne, hvor en baby ikke kan overleve. En ektopisk graviditet kan være livstruende og bør diagnostiseres av helsepersonell så snart som mulig for å finne den tryggeste behandlingen alternativet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------