Stilling: helse > graviditet >

hvorfor er det sirkulasjonssystemet viktig for mennesker?

   Sirkulasjonssystemet er det primære system som holder kroppen i live. Systemet og dets komponenter gir energi og oksygen til kroppens organer og vev, samtidig fjerne avfall. Når det svikter, mennesker dør

Du trenger:. .
Én og to sokker
. Vaseline

Fakta

Sirkulasjonssystemet, også kjent som hjerte-karsystemet, består av hjertet og blodårene-vener og arterier-som sirkulerer blodet gjennom kroppen. Den gjennomsnittlige Hjertet slår 100. 000 ganger og pumper omtrent 2000 liter blod hver dag, ifølge American Heart Association (AHA). Hjertet Foreningen anslår gjennomsnittlige hjertet vil slå mer enn 2,5 milliarder ganger i en 70-års levetid. Orgelet pumper ca 5 liter blod hvert minutt, ifølge Mayoclinc. com. Den typiske Kroppen har ca 6 liter blod.

Betydning

Sirkulasjonssystemet er en ufrivillig system, betyr det fungerer på egen hånd, uten at vi vet det skjer. Med hvert slag, eller utvidelse og sammentrekning, hjertet pumper blodet gjennom et stort utvalg av rør som fôrer kroppen. Cellene, vev og organer i kroppen lever på oksygen og andre næringsstoffer. Hvis sirkulasjonssystemet svikter, fôring systemet stopper og livet slutter.

Funksjoner

Hjertet er den sentrale delen av sirkulasjonssystemet. Enkelt sagt, hjertet er en pumpe. Hjertet er på størrelse med din egen knyttneve, og ligger i brystet. Hjertet har to sider og er delt inn i fire kammer. De to øverste kamrene kalles atriene, de to nederste kalles ventriklene. Atriene Kontrakten samtidig, presser blod inn i ventriklene. Ventriklene pumpe samtidig, presser blod ut i kroppen. Høyre atrium går til høyre hjertekammer og ut til lungene hvor det er oksygenrikt og returneres til venstre atrium. Derfra er det presset gjennom venstre ventrikkel og ut i kroppen. Blodet blir båret gjennom kroppen først av arteriene, som forgrener seg i mindre arterioler og kapillærer. Blodet returneres til hjertet av årer. Vener og arterier er elastiske rør, eller rør, som leverer blod. AHA anslår at dersom alle disse rørene ble lagt ende til ende, ville de fordelt på 60 000 miles.

Fordeler

Det er mange fordeler i sirkulasjonssystemet. For det første, holder det automatiske elektriske systemet i hjertet systemet fungerer uten tanke. Et sunt sirkulasjonssystemet opprettholder kroppens funksjoner, organer og vev, holder oss alle i live.

Advarsel

En sunn sirkulasjonssystemet er viktig å et godt liv. Men det tar arbeidet med å holde systemet i sjakk. Heavy fet-mat inntak kan øke kolesterolet i blodet, noe som skaper plakk og til slutt tilstoppede arterier. Høyt kolesterol kan føre til hjerteinfarkt eller slag, ifølge det amerikanske Røde Kors, noe som antyder 30 minutter fysisk aktivitet de fleste eller alle dager i uken for å redusere disse risikoene.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------