Stilling: helse > graviditet >

hvorfor føtter og hender svelle

   Hevelse er forårsaket av en unormal oppsamling av væske i kroppen. Kalt perifert ødem, hevelse er ganske vanlig i det fri i ankler, føtter og ben, og det kan også oppstå i hendene. Noen årsaker til hevelse er mindre, og andre kan være en indikasjon på et alvorlig problem

Vanlige årsaker

Noen felles gjerningsmennene bak på hender og føtter hevelse kan ofte rettes opp med riktig kosthold og vaner endres. Vannretensjon kan stamme fra å konsumere for mye salt eller overvekt. Langvarig stående eller sittende på lange bil eller fly turer kan føre til fot og ben hevelse. Som vi alder, hevelse i hender og føtter blir mer vanlig.

Kvinner

Kvinner er spesielt utsatt for hender og føtter hevelse, spesielt i løpet av menstruasjonssyklusen. Gravide kvinner opplever mer på hender og føtter hevelse enn gjennomsnittet. Overdreven hevelse under graviditet kan signalisere alvorlige problemer som for eksempel preeklampsi eller toxemia, noe som forårsaker høyt blodtrykk og hevelser.

Angi helseproblemer

Hånd og fot hevelse kan være et tegn på et underliggende problem. Leg hevelse kan være en indikator på nyre, hjerte-eller leversvikt. Disse forholdene føre til overdreven væske akkumuleres i kroppen. Overdreven beinet hevelse kan også bety at du har en blodpropp, infeksjon i benet eller nedsatt blodgjennomstrømning. Hevelse i begge hender kan være forårsaket av nyresykdom, levercirrhose eller hjertesvikt.

Legemiddel-relaterte

Enkelte medisiner kan føre til hevelse i hender og føtter. Hormoner som østrogen og testosteron kan føre til hevelse og sirkulasjon problemer. Kalsiumkanalblokkere som senker blodtrykket, slik som amlodipin, diltiazem, felodipin, nifedipin og verapamil, kan føre til hevelse, som kan antidepressiva, inkludert MAO-hemmere og trisykliske antidepressiva.

Hensyn

Dersom du opplever sterk hevelse i hender og føtter eller annen grunn, anbefales det at du ser en lege for å snakke om symptomene. Legen kan kjøre tester, diagnostisere eller eliminere alvorlige problemer og hjelpe deg justere kosthold og vaner for å eliminere eller redusere hevelse.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------