Stilling: helse > graviditet >

normal barnet vekt

   Normal vekt for et barn er basert på høyde, Body Mass Index (BMI) og alder. En lege tar disse tingene i betraktning når man skal avgjøre om et barn er på sitt riktig vekt. Når et barn faller over eller under normal vekt områder, vil hans legen diskutere alternativer for å hjelpe ham å få eller miste vekt på riktig måte

barndoms

Et spedbarn vekt er den første indikator på helse eller potensielle problemer. Hvis et barn faller under normal vekt varierer, kan det være fra fordøyelsen saker, slik som refluks. Et spedbarn over normal vekt varierer kanskje må reduseres feedings. Spedbarn født overvektige har potensial for å bli overvektig senere i livet.

I gjennomsnitt babyer veier mellom 5,5 og 10 kg. ved fødselen. Det er normalt for et barns vekt for å svinge gjennom de første ukene mens han tilpasser seg livet utenfor livmoren og til enten amming eller flaske-fu00F4ring. Noen spedbarn kan miste inntil 10 prosent av sin opprinnelige fødselsvekt, men normalt få den tilbake innen 2 uker.

Vekst Charts

The Centers for Disease Control og Prevention (CDC) gir en vekst diagram som er brukt av sykepleiere og leger å avgjøre normal vekt områder for barn. Disse kartene er ikke bare å diagnostisere vekt problemer, men å gi et generelt inntrykk av et barns vekt og mål.

Ved fastsettelsen normal vekt utvalget for barn, tar CDC i betraktning alder, kjønn, BMI og andre målinger som hodeomkretsen. Barn er rangert etter prosentiler basert på kartet.

Vekt Ranges

For 36-måneder gamle smårollinger, gir CDC normal vekten varierer 12-18 lbs. for gutter, og 11 til £ 17. for jenter. For barn 5 til 10 års alderen, viser CDC normal vekten varierer 50-100 lbs. For alderen 10 og 15 normal området ligger mellom 100 og 170 lbs.

Hensyn

Et barns lege holder detaljert informasjon til å avgjøre sin normale vekt. Hvis hans vekten øker for fort i forhold til høyden, kan legen gi informasjon om å holde sin vekt på en sunn rekkevidde. Ved avvenning av flasken eller brystet og kutte ned på drikkevarer og snacks, et barns vekt kan vende tilbake til sitt normale rekkevidde.

Når et barn ikke er få som lege føler at han bør, for ytterligere testing kan være nødvendig for å avgjøre om en underliggende helsemessige problem. Ifølge babycenter. com, vil en lege gi et barn en fysisk og stille spørsmål for å avgjøre en fremgangsmåte. En lege kan bestille blodprøver og urinprøver, og overvåke fôring hvis et barns vekt faller under 20 prosent av hans eller hennes idealvekt. Mange ganger fôring problemer, gastrointestinale sykdommer, diaré eller melkeintoleranse er årsakene til vekttap.

Konklusjon

Å holde et barn aktive og gir sunn mat valg hjelpe ham bo i normalområdet for sin alder og høyde. William Wilkoff, en pediatrisk ernæring ekspert for babycenter. com, skriver at det er viktig å sjekke med en barnelege for å sikre at et barn faktisk er overvektige før du endrer sitt kosthold. Å gi barn i vekst med sunn mat og tre planlagte måltider vil bidra til å unngå fedme og andre spise problemer i voksen alder.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------