Stilling: helse > graviditet >

øret press problemer

   Hvis du føler deg trykk i øret som ikke er lindret av gjesping, hoste eller svelging, kan du ha en øre press problem. Dette er vanligvis forårsaket når øretrompeten koblet til mellomøret er blitt betent, og skaper et vakuum i øret, som bygger opp trykk

Negative Middle Ear Pressure

Forkjølelse og allergi kan føre til at øretrompeten til å bli blokkert. Den øretrompeten, en 1 ½-tommers lang kanal som går fra baksiden av nesen til mellomøret, leverer luft til mellomøret. Det åpnes omtrent en gang hver 3 minutter når du gjesper eller svelger. Dette avlaster bygget opp trykket i mellomøret. Hvis luften ikke kan komme inn i øret gjennom øretrompeten, vil øret absorbere all tilgjengelig luft og en støvsuger vil skjema som bygger opp trykk. Det kan føre til et dementi av trommehinnen og et negativt mellomøret trykket forårsaker en fylde og smerter i øret, og noen ganger også et hørselstap eller ringing i ørene.

Hvis denne hindringen går på for en tid, kan væsken bygge opp i mellomøret som forårsaker en ørebetennelse (otitis media). Dette skjer oftere hos barn enn voksne, spesielt når de har en forkjølelse eller influensa. I en meget alvorlig sak, kan et hull form i trommehinnen. Du vet at dette har skjedd hvis du har drenering fra øret. I begge tilfeller er det viktig at du går til legen. I dette tilfellet, kan legen anbefale plassering av rør i øret for å avlaste trykket.

Positive Ear Pressure

Det motsatte av dette problemet kan oppstå når øretrompeten er åpen for lenge om gangen. Dette er kjent som unormal patency av øretrompeten, hvor en person kan høre seg selv puste og andre gjenklang av lyd. Dette er en irriterende tilstand, men ikke forårsaker hørselstap eller ørebetennelse.

Ear Pressure Problemer og Flying

Hvis du flyr ofte, så vet du hvordan ørene kan pop på opp-eller nedstigende av flyet. Dette er bare irriterende for folk flest, men hvis du har øre press problemer det kan skape ganske mye ubehag. Lufttrykket synker når flyet tar av, skaper en reduksjon i trykket i mellomøret. Når flyet ned, lufttrykk øker. Hvis du har øretrompeten betennelse, både opp-og nedstigning kan skape økt press problemer i øret.

Tips for Flying

For å unngå ubehag når du flyr, pass på at du ikke har en kald eller nasal stuffiness når du fly. Ta en ikke-sedating antihistamin decongestant som Claritin eller reseptbelagte Allegra-D før du flyr. (Helst, en dag i forveien og på morgenen du flyr, eller som angitt av lege). Bruk også en nesespray som Afrin før du flyr. Ved nedstigning, hvis ørene blir tett, hold neseborene lukket og svelge for å utjevne trykket i mellomøret. Også prøve tyggegummi for å hjelpe åpne øretrompeten.

Hvis ingenting av dette virker, prøv en Valsava manøver, der du holder neseborene lukket og forsøke å blåse luft inn i øretrompeten å avlaste trykket. (Merk: Ikke utføre denne manøveren hvis du er forkjølet eller allergi som forårsaker kroniske lunger. )

Potensielt alvorlige problemer

Langvarig negativt trykk i mellomøret kan deformere trommehinnen eller beina i mellomøret over tid. Dette kan føre til hørselstap. Betennelser og infeksjoner på lang sikt kan erodere veggene i mellomøret. Du kan oppleve hørselstap, ubalanse og problemer med ansikts bevegelse på den siden av ansiktet der øret er berørt. I svært sjeldne tilfeller kan en infeksjon som kommer inn i hjernen, forårsaker hjernehinnebetennelse eller hjerne abscess.

tester Negative Ear Pressure

tympanometri er en test som brukes til å evaluere mellomøret funksjon. Den vil kunne oppdage væske i mellomøret, negative mellomøret press, forstyrrelser i veggene i mellomøret og andre mellomøret problemer. Øre, nese og hals spesialist (otolaryngologist) kan utføre denne testen for deg
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------